274 öğrenciye kırtasiye yardımı

Balıkesir-Altıeylül Belediyesi, yeni eğitim öğretim yılında Burhan Erdayı İlkokulunda ders başı yapacak 274 öğrencinin okul çantası ve tüm kırtasiye ihtiyacını karşıladı.

274 öğrenciye kırtasiye yardımı

Balıkesir-Altıeylül Belediyesi, yeni eğitim öğretim yılında Burhan Erdayı İlkokulunda ders başı yapacak 274 öğrencinin okul çantası ve tüm kırtasiye ihtiyacını karşıladı.

Altıeylül İlçesinde büyük bir eğitim hamlesini başlatan Altıeylül Belediyesi, 2017-2018 eğitim öğretim yılında ders başı yapacak 274 öğrencinin okul çantası ve tüm kırtasiye ihtiyacını karşıladı. Burhan Erdayı İlkokulunda İlköğretim Okulu’ndaki öğrencilere çanta ve kırtasiye dağıtım törenine Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Altıeylül Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çelik, Burhan Erdayı Okulu Müdürü Mahmur Osta, öğrenciler ve velilerin katılımı ile yapıldı. Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu okula gelişinde minik öğrenciler tarafından sevgi gösterileri ile karşılandı. Başkan Kafaoğlu tüm öğrencilere sarılarak karşılık verdi.

Başkan Kafaoğlu 274 öğrenciyi sevindirdi

Okul salonunda yapılan çanta ve kırtasiye dağıtım töreninde konuşma yapan Başkan Kafaoğlu ’Kitaplar devletten kırtasiyeler belediyeden’ sloganı ile bütün kayıt olan öğrencilerimize kırtasiye malzemesi ve okul çantasını hediye ediyoruz. Başkan Kafaoğlu "Altıeylül Belediye’sinin sosyal sorumluluk projelerinden biri olarak hayata geçirilen bu destek, öğrencilerimiz ve ailelerine de okul öncesi maddi açıdan büyük katkı sağlayacak. Okul çantası içerisinde defterden kaleme, silgiden boyama setine, cetvelden kalemtıraşa kadar sene boyunca gereksinim duyabilecekleri tüm ihtiyaçları öğrencilerimize sunulacak. Çocuklarını okula gönderecek olan ailelerin masraflarını da minimum düzeye indirerek aile bütçesine katkıda bulunacak olan bu eğitim desteği, Altıeylül Belediyesi’ni tarafından hazırlandı. Bu yıl 274 öğrencimize kayıt oluyor. Önceki yıllarda okullar başladıktan sonra dağıtıyorduk. Bu yıl okullar açılmadan kayıt esnasında öğrencilerimize dağıtıyoruz. Veliler okul açıldıktan sonra kırtasiye malzemelerini alıyorlardı. Şimdi okula kayıt esnasında verelim ki hiç olmazsa velilerimiz zorlanmasın. Zorlanan veliler olmasın diye belediyemizin katkısı yerinde olsun, maksadına ulaşsın diye okul malzemelerini okullara gönderiyoruz. Öğrencilerimize okuluna hoş geldin diyoruz. Tabi bu öğrencilerimiz bizim geleceğimiz. 2014 yılında Altıeylül Belediyesi olarak Milli Eiğitim ile bir çok protokol imzaladık. Gençlerimizin bizden daha donanımlı eğitim görmesi lazım. Devlet, millet yerel yönetimler iş birliği yapması gerekiyor. Okullarda çocuklarımızın donanımlı olması için sadece milli eğitimin çabası yetmiyor. Yerel yönetimlerde her konuda katkı sağlamalı. Tabi velilerde katkı sağlamalı. Velilerde öğrencilerini ilgilenmesi lazım. Bir işbirliği bir güç birliği yaparak, başaramayacağımız bir iş yoktur. Bu vesile ile yeni eğitim yılı hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

"Başkan Kafaoğlu’na kırtasiye yardımları için teşekkür ederiz"

Kırtasiye dağıtım töreninde konuşma yapan Altıeylül Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çelik’te Başkan Kafaoğlu’na verdiği kırtasiye yardımı ve işbirliği için teşekkür ederek, " Burhan Erdayı okulunda yapılan dağıtım töreni için Başkanımız Zekai Kafaoğlu’na teşekkür ediyorum. Yerel yönetimlerin arkamızda olması bize güç katıyor. Bu anlamda birlikten kuvvet doğar misali inşallah biz temel eğitimin ilk basamağı olan bu öğrencilerimize çam sakızı çoban armağanı olan bu kırtasiye malzemesi ve çantaların dağıtılması çocuklarımıza armağan oldu. Okullar açılmaya yakın veliler çocukların kırtasiya alımını yapıyorlar. Ama dar gelirli ailelerimize çok büyük katkı sağlayacak. 4 yıla yakındır belediye başkanımızın verdiği desteklerden dolayı çok teşekkür ediyoruz. En büyük projeleri Milli eğitim ile imzalıyor. Belediye başkanımıza verdiği destek ve arkamızda olduğu için ve çocuklarımıza verdiği hediyeler için teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Öte yandan Altıeylül ilçesinde, ilçe genelinde toplam 2 bin 500 öğrenciye eğitim seti Altıeylül Belediyesi tarafından verildi.

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2017, 18:26
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER