Altıeylül Belediyesi’nden 5 bin kişiye aşure

Altıeylül Belediyesi 5 bin kişiye aşure dağıttı.Altıeylül Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla Kurtdereli Mehmet Pehlivan Heykeli, Necatibey Eğitim Fakültesi ve İmam Birgivi Camii önünde vatandaşlara aşure dağıttı. Altıeylül Belediyesi’nin...

Altıeylül Belediyesi’nden 5 bin kişiye aşure

Altıeylül Belediyesi 5 bin kişiye aşure dağıttı.

Altıeylül Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla Kurtdereli Mehmet Pehlivan Heykeli, Necatibey Eğitim Fakültesi ve İmam Birgivi Camii önünde vatandaşlara aşure dağıttı. Altıeylül Belediyesi’nin ilk aşure ikramı Kurtdereli Mehmet Pehlivan Heykeli önünde gerçekleşti. Aşure hayrı ikinci olarak öğrencilerin de yoğunlukla yer aldığı Necatibey Eğitim Fakültesi önünde gerçekleşti. Son olarak da Altıeylül Belediyesi İmam Birgivi Camiinde vatandaşlara aşure dağıttı. Altıeylül Belediyesi’nin yaptığı aşurenin üzerindeki Türk bayrağı görseli dikkat çekti.

Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, “Muharrem ayı slam âlemi için önemli bir ay. Hicri yılbaşının ilk ayı oluyor. Allah birliğimizi beraberliğimizi daim etsin. Aşure her türlü gıdanın birleştiği çok güzel lezzet oluyor” dedi.

Vali Ersin Yazıcı ise , “Kurum, kuruluş ve vatandaşlarımız aşure dağıtımına ilgi gösteriyor. Ben toplumumuza ait, büyük milletlere ait geleneklerimizin yaşatılması taraftarıyım. Bu geleneğimizin, göreneğimizin Altıeylül Belediyesi tarafından sahip çıkılması takdire şayan” diye konuştu.

Aşure ikramına Vali Ersin Yazıcı, Altıeylül Kaymakamı Dr. Oktay Kaya, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, AK Parti Altıeylül İlçe Başkanı Ayhan Atahan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2017, 18:50
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER