Altıeylül Belediyesi’nden toplu sünnet şöleni

Altıeylül Belediyesinin, Balıkesir’in kurtuluş etkinlikleri kapsamında düzenlenen geleneksel toplu sünnet şöleninde 49 çocuk erkekliğe ilk adımı attı.

Altıeylül Belediyesi’nden toplu sünnet şöleni

Altıeylül Belediyesinin, Balıkesir’in kurtuluş etkinlikleri kapsamında düzenlenen geleneksel toplu sünnet şöleninde 49 çocuk erkekliğe ilk adımı attı.

Altıeylül Belediyesi tarafından düzenlenen toplu sünnet şöleni etkinlikleri Atatürk Anıtında Mehteran Takımının konseri ile başladı.

Düzenlenen sünnet töreninde çocuklar ve aileler ile bir araya gelen Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, ‘‘Altıeylül ilçesi olarak ismimizi Balıkesir’in kurtuluş gününden alıyoruz. Altıeylül haftası içinde her sene geleneksel hale getirmiş olduğumuz sünnet etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. Bu gün 49 çocuğumuzun sünnet şölenini gerçekleştiriyoruz bunun için bir araya geldik. Türk gelenek, örf ve adetlerinde sünnetin ayrı bir yeri vardır. Sünnet kıyafeti, konvoy, Kuran-ı Kerim tilaveti, sünnet yemeği ve eğlencesi var. Bunların hepsini etkinliğimiz içerisinde tek tek gerçekleştiriyoruz. Düğünümüz şen olsun, günümüz hayırlı olsun sünnet olan çocuklarımızın geleceği ak ve aydınlık olsun” dedi.

Konuşmaların ardından Altıeylül Belediyesine ait süslenmiş otobüsler ile şehir turuna çıkan sünnet çocukları, 15 Temmuz Şehitler ve Ömer Halisdemir Anıtında Başkan Kafaoğlu ile birlikte toplu fotoğraf çektirdiler. Buradan Pamukçu Sedefne Otel’e geçen sünnet çocukları ve aileleri Ali Çakar’ın konseri ile unutulmaz bir gece yaşadılar. Başkan Kafaoğlu sünnet çocukları ile çiftetelli oynarken sünnet çocuklarının aileleri çocuklarının mürüvvetlerini görmekten çok mutlu olduklarını dile getirdiler.

Gece Sedefne Otelde gerçekleşen sünnet şölenine AK Parti Balıkesir İl Başkanı Hasan Demiraslan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula, Altıeylül İlçe Tarım Müdürü Erol Ziyadoğlu, AK Parti Altıeylül İlçe Başkanı Ayhan Atahan ve Yönetim Kurulu, üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Sünnet şöleninin sonunda Başkan Kafaoğlu sünnet olan tüm çocuklara Tablet hediye etti.

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2017, 12:03
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160