Başkan Avcı, genç askerleri uğurladı

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, hafta sonu kırsal mahallelerde yapılan asker düğünlerine katılarak Altıeylül’lü gençleri askere uğurladı.

Başkan Avcı, genç askerleri uğurladı

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, hafta sonu kırsal mahallelerde yapılan asker düğünlerine katılarak Altıeylül’lü gençleri askere uğurladı.

Başkan Hasan Avcı, Köylüköy, Pamukçu, Kesirven, Aynaoğlu, Dereköy, Ortamandıra, Aslıhantepecik mahallelerinde yapılan asker düğünlerinde vatandaşla bir araya geldi. 63 genci vatani görevlerini yapmak üzere Peygamber Ocağı’na uğurladı. Başkan Avcı’yı coşku ile karşılayan mahalleli memnuniyetini dile getirdi.

Başkan Hasan Avcı asker düğünlerinde gördüğü manzara karşısında duygulandığını ifade ederek ‘ Bizde bu vatan millet aşkı varken bu milleti kimse parçalayamaz’ dedi. Sözlerine ‘Asker milletin asker evlatları’ diye başlayan Avcı, “Askerine Peygamberinin ismini veren Mehmetçiğim diyen, asker ocağına Peygamber Ocağı diyen bir milletin evlatları. Dedeleri, ecdadı vatan borcunu yerine getirdi, bugün de torunları düğüne gider gibi, alaya gider gibi şenlik içinde uğurlayan bu vatanın evlatları.. Türk Milleti böyle necip, böyle güzel bir millet. Biz bu milletin ferdi olmaktan büyük bir gurur duyuyoruz. Biz sıradan diğer milletler gibi gün geçiren toplum olamayız. Kaç haftadır asker eğlencelerine katılıyoruz. Askere giden gençlerimizi şanlı bayrağımızın altında, düğüne gider gibi uğurluyorsunuz. Sizlerle gurur duyuyoruz. Sizlerde bu şuur olduktan sonra, çocuklarınızda bu şuur olduktan sonra, bu milleti kimse bölemeyecek, parçalayamayacak. Kardeşlik hukukumuza kimse zarar veremeyecek” dedi.

Başkan Avcı Altıeylül’lü gençleri uğurlarken “Sevgili gençler bu Milletin, memleketin sizlere ihtiyacı var. Bu memleketin, bu memleketi karşılıksız seven sizin gibi genç delikanlılara ihtiyacı var. Şan ve şerefle dolu Türk Milleti, bundan sonra da öyle olacaktır. Evlatlarını askere yollayan anaları babaları görüyorsunuz. Göğüslerini kabartmış, çocukları anlı-şanlı giyinmiş, sanki düğüne giden, sanki alaya giden insanlar gibi uğurluyorlar. Yarınlar bizimdir, yarınlar Türk Milletimindir. Gençlerimizin, askerlik vazifesini yerine getirip kazasız belasız gidip dönmelerini diliyorum. Sağlıkla gidin, sağlıkla gelin” dedi.

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2018, 14:59
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160