Abi-kardeşin ölümünde kahreden detay

İzmir’de inşaat alanındaki çukura düşerek hayatlarını kaybeden iki kardeşin cenazeleri, İzmir Adli Tıp Kurumundan alınarak memleketleri Kahramanmaraş’a gönderilecek.

Abi-kardeşin ölümünde kahreden detay

İzmir’de inşaat alanındaki çukura düşerek hayatlarını kaybeden iki kardeşin cenazeleri, İzmir Adli Tıp Kurumundan alınarak memleketleri Kahramanmaraş’a gönderilecek. Yavuz ve Ali Tencirlioğlu’nun akrabası, “Çocukların anne ve babası ev tutmuştu. Bugün de taşınacaklardı” dedi.

İzmir’in Karabağlar ilçesinde, üç ay önce ailesiyle birlikte Kahramanmaraş’tan İzmir’e göç eden 5 yaşındaki Ali Tencirlioğlu ve 7 yaşındaki Yusuf Tencirlioğlu, Limontepe semtindeki bir inşaat alanında yaklaşık 2 metre derinliğindeki çukura düşerek hayatlarını kaybetti. Acı olayın ardından abi-kardeşin cenazeleri İzmir Adli Tıp Kurumundan yakınları tarafından alınarak memleketleri Kahramanmaraş’a gönderilecek. Ailenin kağıt toplayarak geçimlerini sağladıkları öğrenilirken, yakın akrabaları Neşet Güler, ailenin acı olay yaşanmasaydı bugün taşınacaklarını söyledi.

"Ev tutmuşlardı"

Neşet Güler, “Cenazeleri alıp Kahramanmaraş’ta cenaze namazını kılacağız. Hakkımız neyse onu arayacağız. Aile üç ay önce İzmir’e geldi. Biz kağıt toplayarak ekmeğimizi kazanıyoruz. Bir haftadır da elektriksiz yaşıyoruz. Durumumuz belli. çocuklar çukura düştüğünde biz işteydik. İşten geldiğimizde insanlar toplanmıştı. Ne olduğunu sorduk, sonra durumu öğrendik. Çocuklar düşmüş. Kepçe açmış, suyu veriyor. Sonra vatandaşlardan biri çocukları çıkardı hastaneye götürdük. Çocukların anne ve babası ev tutmuştu. Bugün de taşınacaklardı. Oradan çıkıp kiraya gideceklerdi Cennetçeşme’ye. Olay yerini gördünüz. Olay yeri de vahim. Yaşadığımız şartlar da belli. Çoluklarını çocuklarını alıp gideceklerdi bir gün arayla ama takdiri ilahi. Ailenin üç çocuğu vardı. Şimdi bir kızları var. O çukuru açmışlar en azından bir önlem almaları gerekmez miydi? Çocuklar tırmanmış ama olmamış. Çocukların amca çocukları haber verince annesi de sonra çukura atlamış. O da aynı duruma düşüyormuş” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2018, 14:57
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160