Eski mahkeme başkanı ilk kez hakim karşısında

ByLock kullandığı iddiasıyla açığa alınan ve tutuklandıktan 9 ay sonra serbest bırakılan eski Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Fahrettin Baş hakim karşısına çıktı.

Eski mahkeme başkanı ilk kez hakim karşısında

ByLock kullandığı iddiasıyla açığa alınan ve tutuklandıktan 9 ay sonra serbest bırakılan eski Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Fahrettin Baş hakim karşısına çıktı. Baş, göreve iade edildiğini ve telefonunda ByLock uygulaması olmadığını söyledi.

Bursa 10. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık Bursa İstinaf Mahkemesi Savcısı Fahrettin Baş ve avukatları ile yakınları katıldı. Baş, savunmasında, hakimlik mesleği boyunca örgüte karşı durduğunu, onlarla mücadele içinde olduğunu, özel yetkili 6. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olduğu dönemde, "İzmir’de görülen casusluk dosyası, gazinocular dosyası, Sevil Sevimli dosyası, Mehmet Baransu ve Ramazan Akyürek’in takipsizlik kararının kaldırılması ve tutuklanma kararı verilmesi gibi birçok dosyada örgüt aleyhinde kararlar verdiğini belirterek, "Bylock iddiasıyla 9 ay tutuklu kaldım. Bakanlığın yaptığı çalışmayla ’Morbeyin’ virüs programı suretiyle Bylock listesinde adımın geçtiği anlaşılarak göreve iade edildim. Halen İstinaf Mahkemesi savcısı olarak görev yapmaktayım. Beraatımı talep ediyorum" dedi.

Duruşmada şahit olarak dinlenen eski Bursa Cumhuriyet Başsavcı Vekili Vekili Cihat Koçak ise, "Fahrettin Baş ile ilgili FETÖ ile alakalı olduğu yönünde beyanda bulunmadım. Bu beyanımı tekrar ederim. Sanık Fahrettin Baş, 17-25 Aralık olaylarından sonra tavır aldı. Aramız o yüzden iyi değildi" diye konuştu.

Koçak, Baş’ın avukatı Erdal Yıldız’ın sorularını da cevapladı. Koçak, soru üzerine Yargıda Birlik Platformu’na kendisine teklif yapılmadığı için üye olmadığını söyledi.

Mahkeme heyeti, kısa bir aranın ardından, avukatların talebini kabul ederek, şahitler M.Ö. ve İ.K’nın dinlenmesine, dosyanın mütalaa hazırlanmak için başsavcılığa gönderilmesine karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2018, 18:13
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160