İzmir’de 10 zehir taciri tutuklandı

İzmir Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları operasyonlarla uyuşturucu madde ticareti yapan 25 kişiyi yakaladı. Şüphelilerden 10’u çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.İzmir genelinde uyuşturucu madde ticareti...

İzmir’de 10 zehir taciri tutuklandı

İzmir Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları operasyonlarla uyuşturucu madde ticareti yapan 25 kişiyi yakaladı. Şüphelilerden 10’u çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

İzmir genelinde uyuşturucu madde ticareti yapan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalar yapan Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, gençleri zehirlemeye çalışan, ’torbacı’ diye tabir edilen sokak satıcılarına operasyon düzenledi. İzmir’in Konak, Karabağlar, Buca ve Bornova ilçelerinde bulunan park ve bahçelerde, Gaziemir, Buca, Bornova, Karşıyaka, Konak, Torbalı, Karabağlar ilçelerinde 15 ayrı ikamette ve şehrin giriş-çıkış noktalarında son 1 hafta içerisinde yapılan 68 ayrı operasyon ve uygulamada 25 şüpheli şahıs yakalandı.

Yapılan aramalarda; satışa hazır hale getirilmiş poşetler ve ’meşe’ diye tabir edilen kilitli poşet ile kağıtlar içerisinde 750 gram esrar, 1 kilo 100 gram metamfetamin, meşe diye tabir edilen poşet ile kağıtlar içerisinde 10 adet kenevir bitkisi, 20 gram kokain, 20 gram sentetik kannabinoid (bonzai), 80 adet ecstasy, uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 2 bin 355 TL ve 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Uyuşturucu madde çoğaltımı yapılan bir ikamette yapılan aramalarda ise özel olarak hazırlanmış düzenek içerisinde bulunan saksılarda 10 kök kenevir bitkisi, kurutulmuş vaziyette 350 gram esrar, uyuşturucu madde yetiştirmek için hazırlanan düzenek içerisinde çok miktarda kimyasal madde, çeşitli araç gereçler ile 1 adet hassas terazi ele geçirildi.

Tamamlanan işlemlerin ardından adli makamlara sevk edilen şahıslardan 10’u çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, diğer 15 kişi ise 10’u adli kontrol şartıyla olmak üzere serbest bırakıldı.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER