Polis ve müftülük telefon dolandırıcılarına geçit vermedi

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, telefonda kendisini polis ve savcı olarak tanıtan meçhul kişiler, emekli din görevlisinin bütün birikimi olan 70 bin lirayı dolandırmak istedi. Ancak polis zamanında müdahale ederek, telefon dolandırıcılarının...

Polis ve müftülük telefon dolandırıcılarına geçit vermedi

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, telefonda kendisini polis ve savcı olarak tanıtan meçhul kişiler, emekli din görevlisinin bütün birikimi olan 70 bin lirayı dolandırmak istedi. Ancak polis zamanında müdahale ederek, telefon dolandırıcılarının hevesini kursaklarında bıraktı.

Ayvalık Müftülüğü’nü arayan telefon dolandırıcıları, kendilerini Cumhuriyet Savcılığı görevlisi olarak tanıtarak, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ soruşturması geçiren din görevlilerinin isimlerini istedi. Telefonda telsiz anonslarının geldiğini işiten görevli, bir anlık boşlukla birkaç isim sıraladıktan sonra, polis ve savcının bu tür bir bilgiyi telefonla istemeyeceğini hatırlayarak hemen telefonu kapattı. Ancak telefon dolandırıcıları hemen harekete geçerek, müftülük çalışanının verdiği birkaç ismin telefon numaralarına ulaştı. Dolandırıcılar ilk olarak geçtiğimiz aylarda emekli olan ve 15 Temmuz’un ardından uzaktan tanıdığı bir FETÖ üyesi şahıs hakkında Cumhuriyet Savcılığı’nda ifadesine başvurulan A.A’ya ulaştı. Dolandırıcılar, A.A’ya telefonu kapatmadan doğru banka şubesine geçip, hesabından kendilerine 70 bin lirayı havale etmesi halinde açılan hayali soruşturma dosyasını kapatacaklarını söyledi.

Bu arada Müftü Orhan Tosun durumu emniyete bildirdi. Emniyet Müdürü Bakır ile Müftü Orhan Tosun, bankaların şube müdürlerine telefonlarla ulaşarak, A.A’nın bütün banka şubelerindeki hesaplarının bloke edilmesini sağladı. Hesaplar bloke edilince dolandırıcılar parayı alamadı. Bütün birikimi olan 70 bin lirayı dolandırıcılara kaptırmaktan son anda kurtulan A.A’nın karakoldan çıkarken de yaşadığı olayın şokunu üzerinden atamadığı görüldü.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER