Uludağ’da mahsur kalan günübirlikçi kabus dolu geceyi anlattı

Uludağ’da kaybolduktan sonra 16 saatlik operasyonun ardından kurtarılan 3 kişiden Hüseyin Karal, “Dere yatağından telefon çekmiyordu. Onun için tepeye çıktık. Ayrıca bölgede ayı izleri vardı. Geceyi sabaha kadar ateş yakarak geçirdik....

Uludağ’da mahsur kalan günübirlikçi kabus dolu geceyi anlattı

Uludağ’da kaybolduktan sonra 16 saatlik operasyonun ardından kurtarılan 3 kişiden Hüseyin Karal, “Dere yatağından telefon çekmiyordu. Onun için tepeye çıktık. Ayrıca bölgede ayı izleri vardı. Geceyi sabaha kadar ateş yakarak geçirdik. Yıkılmış çam ağaçları hayatımızı kurtardı” dedi.

"Diğer iki kişi profesyoneldi, onları tanımıyorduk"

Uludağ’a yürüyüş için çıkan ve kaybolan 3 kişi jandarma ve kurtarma ekiplerinin yoğun gayretiyle kurtarıldı. Askeri helikopter ile Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne getirilen 3 kişinin tedavilerine başlandı. Durumu iyi olan Hüseyin Karal, “Diğer 2 dağcıyı tanımıyordum. Onlar profesyoneldi. Onların yanıltmasından dolayı bu hale düştük. Softaboğan Şelale’sini çekmek için aşağıya indik. İndiğimiz yerde ipimizi bırakmak zorunda kaldık" dedi.

Aslında niyetlerinin uçurumdan aşağıya inmek olmadığını dile getiren Karal sözlerine şu şekilde devam etti; "Biz, inmeyecektik. Dere yatağından devam edip, Cumalıkızık’a çıkarsınız dedikleri için bizi yanılttılar. Önümüz uçurum ve şelale kapalıydı. Saat 17.00 olmuştu. Sıkıntı olmasın diye çocukları tepeye aldım. Kaygan ve sıkıntılı tepeydi. O yüzden orada konaklamaya karar verdik. Jandarma, AFAD ve helikopterimiz geldi. Trübülanstan sebebiyle helikopter bizi alamadı. Diğer kurtarma ekiplerini de ben istemedim”

"Yanımızda yiyecek yoktu arkadaşlara kar yememelerini söyledim, yeseydik vücut ısımız düşerdi"

Bulundukları bölgenin kaygan ve dik zemin olduğunu ifade eden Karal, “Bu gece sağlıklı ve sağlam kalırız diye düşündük. Yakacak malzemelerini topladık. Hazırlığımızı yaptık. Sabahtan helikopter geldi. Allah devletimize zeval vermesin. Jandarma ve kurtarma ekiplerine teşekkür ediyoruz. Hepsi gereken yardımı yaptı. Böyle geç kalmasının sebebi onlar değildi. Ben istemedim. Zor bir bölgeydi. Geceyi çok rahat geçirdik. Sabaha kadar ateş yaktık. Yıkılmış çam ağaçlarını kullandık. Su ve yemek götürmediğimiz için arkadaşlarıma kar yememesini tavsiye ettim. Kar yemiş olsalardı vücut ısısı düşecekti. Sıkıntı olabilirdi. O yüzden su sıkıntısı oldu” diye konuştu.

"Bölgede ayı izleri vardı"

“Dere yatağında telefon çekmiyordu. Onun için en tepeye ben çıktık. Oradan bir daha inme şansımız yoktu. Hem de bölgede ayı izleri vardı. Yaralı arkadaş dizinden sakatlandı. Sadece düştü. Ameliyatlı falan değildi. Sadece dizini vurdu. Yürüyüşe sabah saat 07.00’da Bursa’dan başlayıp Çobankaya’ya çıktık. Geceyi çok rahat geçirdik”

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160