Avrupa'ya daha yakınız

EDREMİT, AVRUPA’YA ARTIK DAHA YAKIN

“Dünyanın en güzel renkleri nedir?” diye sorsalar, denizlerimizin mavisi, Kaz dağlarımızın yeşili derdim. Çünkü kafamı çevirdiğim her yerde yeşilin bin bir tonunu Kazdağları’nda, mavinin en güzelini ise denizlerimizde görebiliyorum.

İnternet sayfalarında artık Akdeniz’deki turistik yerlerle yarışabilecek konuma gelmeye başlayan Edremit Körfezi’nde güzel gelişmelerin olması hepimizi oldukça mutlu ediyor. Bu gelişmelerden biri Körfez bölgesindeki turistik tesis sayısının git gide artarak, rekabetle birlikte kalitenin de yükselmiş olması. Diğer bir gelişme ise geçtiğimiz hafta köşemde yer verdiğim engelliler ile ilgili olarak Edremit’e okul yapılacağı müjdesiydi. Son güzel gelişme ise Almanya’dan Edremit’e karşılıklı direk uçak seferlerinin başlaması.

HAYIRLI OLSUN

Uzun süredir Edremit’ten, İstanbul ve Ankara’ya karşılıklı uçak seferlerinin düzenlendiği Edremit’teki Balıkesir Kocaseyit Havaalanı, bu defa Almanya’nın Düsseldorf şehrinden gelen uçağa ev sahipliği yaptı. O gün, ilk uçağı karşılamak için havaalanına giden herkes çok heyecanlıydı. Ellerindeki fotoğraf makinası ve cep telefonu ile uçağın Havaalanına iniş anını ölümsüzleştirmek istiyorlardı.

YOLCULARA ZEYTİN DALI

Ve 140 yolcusuyla Düsseldorf'tan gelen uçak bir kuş gibi süzülerek havaalanına iniş yaptı. Uçaktan inen yolcular biraz yorgun olsa da kendilerini karşılayan coşkulu kalabalığı görünce yüzlerinde tebessüm belirmişti. Bu tebessüm, kedilerine uzatılan zeytin dalı ile yerini şaşkınlığa bıraksa da, zeytin yöresi olan Edremit’te böyle ince bir detayın düşünülmüş olması da oldukça enteresan geldi.

21. Yüzyılda ve Ege’nin en güzel turistik bölgesinde bu uçak karşılama görüntüleri bana bazı şeylerde geri kaldığımızı anlatsa da, yine de güzel gelişmelerin yaşanmasını, Körfez turizmi açısından büyük bir kazanım olarak değerlendiriyorum.

EDREMİT ARTIK KOLAY ULAŞILABİLİR BİR KENT

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Edremit’in artık kolay ulaşılabilen bir kent olduğunu, bölgemizin turizm başta olmak üzere sosyal ve kültürel alanda hızla gelişmeye ve büyümeye başlayacağına inandığını söyledi. Başkan Saka söylediklerinde çok haklıydı. Daha düne kadar Açıköğretim ve bazı sınavlar için Balıkesir’e gitmek zorunda kaldığımız günleri hatırladıkça Edremit’in yol kat ettiğini rahatlıkla söyleyebilirim.

Evet, Edremit genelinde güzel gelişmeler yaşansa da, ülkemizde yaşanan son bayrak olayı ile sarsıldık. Tüm Edremit halkı tek yürek oldu ve öfkesini meydanlarda bayrak mitingi yaparak gösterdi. Buradan özellikle şunu söylemek istiyorum; Türkiye, bayrağıyla, toprağıyla ve milletiyle bir bütündür. Ülkemizi bölmek isteyen dış güçler karşılarında yüce Milletimizi bulacaktır.(Arşiv 3 yıl önce)

YORUM EKLE