1 ASKER YARALANDI

 1 ASKER YARALANDI

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde kaza yapan ambulans, karşıdan karşıya geçmeye çalışan bir askeri yaraladı.
  Edinilen bilgiye göre; İlçenin merkez mahallelerinden Hamdibey’deki bir hastaya müdahale etmek için Ayvalık Devlet Hastanesi’nden gelen 112 Acil Yardım ekibini taşıyan ambulans, mahallede yol kenarında sohbet eden gençlerin yanında park etti. T.İ. ambulans şoförü ve Acil Tıp Teknisyeni T.İ. mahalledeki hastanın bulunduğu evi gençlerin yakınındaki kahvehane sahibinden öğrenmek istedi. Kahvehane sahibinden adresi öğrendikten sonra harekete geçen ambulans, o sırada yolun kenarındaki kaldırımından inip karşıdan karşıya geçmek isteyen gençlerden Reşat Durmaz’ı altına aldı.
  20 yaşındaki Tekirdağ-Çerkezköy’de vatani görevini yaparken, 8 günlük mazeret izni için memleketi Ayvalık’a geldiği öğrenilen asker, sol bacağının üzerinden geçen ambulansın tekerleği nedeniyle büyük bir acıyla yere yığıldı. Hamdibey’deki diğer hastayla birlikte kendini ezen ambulansla Ayvalık Devlet Hastanesine kaldırılan Reşat Durmaz’ın sol ayağının 3 tarafından kırıldığı öğrenildi. Hayati tehlikesi bulunmayan Durmaz’a önümüzdeki günlerde bacağından bir dizi operasyon yapılacağı öğrenilirken, kazazedenin babası Vedat Durmaz ise yaşanılan olaya sert tepki gösterdi.
  Oğlunu ezen ambulansın sürücüsünün yerde yatan oğlunu ilk önce hastaneye götürmek istemediğini savunan baba Vedat Durmaz, “Askerden izine gelen oğlumu yerde yatarken gören ambulans şoförü ve aynı zamanda Acil Tıp Teknisyeni Tarık İ; oğlumu ambulansa almak istememiş. Kendisine verilen görevin Hamdibey Mahallesindeki hastayı almak olduğunu söylemiş. Oğluma, ‘Senin hiçbir şeyin yok. Evine gidebilirsin. Bacağında sadece basit bir şişlik var. Küçük bir eziklik var o kadar’ demiş. Oğlum ısrarcı olunca da önce diğer hastanın adresini bulup, o hastayı da ambulansa alarak hastaneye götürmüşler” dedi.
  Oğlunun arkadaşlarıyla sohbet ederken, eve gitmek üzere yolun kaldırımından indiği anda sol şeritten hareket eden ambulans tarafından ezildiğini anlatan baba Vedat Durmaz, polislerin bile olay yerine gelmediğini ve olaydan saatler sonra oğlunun ifadesinin alındığını belirterek, “Sonrasında trafik ekibi olay yerine gitmiş ama nasıl bir rapor tuttukları konusunda herhangi bir fikrimiz yok” diye konuştu.
  Vatani görevini yapan oğlunun izindeyken başına gelen kaza nedeniyle oldukça üzgün olan anne Sibel Durmaz’ın ise halen Ayvalık Devlet Hastanesinde yatan oğlunun başından bir an için bile ayrılmadığı gözlenirken, kazayla ilgili olarak muhabirimizin sorularını yanıtlayan Ayvalık Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Recai Yılmaz yaşanılan kazadan dolayı duyduğu üzüntüyü ifade etti. Kazazedenin ambulansın kendisini ezdiğine ilişkin iddiasını değerlendirdiklerini belirten Yılmaz, “Şu anda hastamız hastanemizin Ortopedi Servisinde müşahede altındadır. Olayla ilgili soruşturma İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir” diye konuştu.
 
VATANDAŞLAR SAĞLIK BAKANLIĞI’NIN YÖNETMELİĞİNE TEPKİLİ
  Öte yandan, Ayvalık Devlet Hastanesinde görevli 4 ambulans şoförünün 1 Ocak 2013 tarihi itibariyle görevlerine son verildiğine dikkat çeken bazı vatandaşlar ise; Sağlık Bakanlığı’nın kısa bir süre öncesinde yayınladığı genelge kapsamında, 112 Acil Yardım Ambulanslarında şoför görevinde olanların ilişkilerinin kesildiği ve şoförlerin yerine 112 Acil Yardım Ekipleri içerisindeki Acil Tıp Teknisyenlerinin ambulans şoförlüğü yapması talimatının geldiğini belirtti. Acil Tıp Teknisyenlerinin vakalara hiçbir tecrübeleri olmadığı halde süratli bir biçimde kullanacağı ambulansın şoförlüğünü üstlenmesini anlamsız bulduklarını kaydeden vatandaşlar, “Türkiye’nin birçok il ve ilçesinde hayata geçen bu yeni uygulama kapsamında, Ayvalık Devlet Hastanesi de 01.01.2013 tarihi itibariyle geçti. Hastanede çalışan 4 Ambulans Şoförünün işine son verildi. Suç; kazayı yapan Tarık İ. adlı Acil Tıp Teknisyeninde değil, bu yönetmeliği düzenleyenlerdedir. Göreceksiniz asıl görevi Acil Tıp Teknisyeni olan ambulans şoförleri yüzünden daha bir çok benzeri kaza olayı yaşanacaktır” diye konuşması dikkatlerden kaçmadı.

Güncelleme Tarihi: 02 Ocak 2013, 22:53
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160