6. AYVALIK YAZ SATRANÇ TURNUVASI’NDA ZAFER AKYILDIZ’IN OLDU

6. AYVALIK YAZ SATRANÇ TURNUVASI’NDA ZAFER AKYILDIZ’IN OLDU

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Belediyesi’nin katkılarıyla, Ayvalık Satranç Spor Kulübü ile Ayvalık Satranç Temsilciliği tarafından gerçekleştirilen ‘Ayvalık 6. Yaz Satranç Turnuvası’ sona erdi.
  Turnuvaya Manisa’dan katılan Barış Akyıldız en yakın rakibi Osman Fırat Salepçi’yi kıl payı farkla geçerek şampiyon olmayı başardı. 28-29 Temmuz tarihleri arasında Ayvalık Belediyesine ait İsmet İnönü Kültür Merkezinde gerçekleşen turnuvaya; Ayvalıklı satranç sporcularının yanı sıra Burhaniye, Edremit ve Balıkesir’in merkez ilçeleri, Afyonkarahisar, Ankara, Bolu, Bursa, Denizli, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kocaeli, Manisa ve Muğla illerinden toplam 57 lisanslı sporcunun yer aldığı öğrenildi. Ayvalık Belediyesi ile İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün katkılarıyla düzenlenen turnuvanın hakemliğini ise Nahil Filiz üstlendi.
  İsviçre sistemiyle 6 tur oyun sonunda şampiyon, turnuvaya Manisa’dan katılarak, en yakın rakibini kıl payı farkla geçmeyi başaran Barış Akyıldız oldu. Yapılan değerlendirmeler sonucunda, turnuvanın ikinciliğini Denizli’den gelen Osman Fırat Salepçi ve üçüncülüğü ise turnuvaya Bursa’dan katılan Erim Turgut Emel elde etti. Turnuvaya Balıkesir’den katılan Sinem Koruoğlu en iyi kadın oyuncu olmayı başarırken, Gençler Mansiyon ödülünü; Balıkesir’den Özgür Beşbudak, Yıldızlar Mansiyon ödülünü; Balıkesir’den Alp Tuna, Küçükler Mansiyon ödülünü; Ankara’dan Emre Erdal ve Minikler Mansiyon ödülünü ise Balıkesir’den Yusuf Sinan isimli sporcular kazandı.
  Turnuva sonunda yapılan ödül töreninde, dereceye giren sporculara kupa ve madalyalardan oluşan ödülleri Ayvalık Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Metin Cimli, Ayvalık Belediye Meclis Üyesi Hatice Arga, Ayvalık Satranç Kulübü Başkanı ve Türkiye Satranç Federasyonu İlçe Temsilcisi Ahmet Hamdi Dinler ile turnuva hakemi Nahil Filiz tarafından verildi. Genel sıralamada ilk üçe giren sporculara Ayvalık Belediyesi tarafından özel ödüllerin de verildiği gözlendi.
 
DİNLER EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ
  Turnuvayı organize eden Ayvalık Satranç Spor Kulübü Başkanı ve TSF Ayvalık İlçe Temsilcisi Ahmet Hamdi Dinler, turnuvaya katılan tüm sporcularla, turnuvanın gerçekleştirilmesine katkı veren Ayvalık Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Ayvalık Belediyesi başta olmak üzere, emeği geçenlere teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2012, 00:56
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160