ALEVİLER BABUKA YEMEĞİNDE BULUŞTU

ALEVİLER BABUKA YEMEĞİNDE BULUŞTU

 Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Alevi kökenli vatandaşlar Tunceli, Erzincan ve Elazığ yörelerine özgü ‘babuka yemeği’nde bir araya geldi.
  Önceki gün Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ayvalık Şube binasında bir gurup dernek üyesi kadının öncülüğünde, hamurdan yapılan bir köy yemeği olarak bilinen 2 tepsi babuka büyük bir şevkle yapılarak afiyet yenildi. Dernek şubesinin yönetim kurulu üyesi Tülay Çankaya’nın öncülüğünde,  birlik ve beraberlik amacıyla, kendi kültürlerine ait geleneksel yemeklerden babuka’yı imece usulüyle yaptıktan sonra dernek üyeleriyle paylaşması oldukça renkli anları da beraberinde getirdiği gözlendi.
  Bir tepsinin içerisine yoğunlaştırılmış hamuru fırında pişirdikten sonra elleriyle küçük küçük parçalara bölünmesinin ardından, üzerine tereyağı ve sarımsaklı yoğurt dökülerek servis edilen Babuka’nın alevi geleneğinde bir kardeşlik yemeği olduğunun altı çizildi. Ayvalık’ta alevi vatandaşların yakından tanıdığı Mehmet Dede tarafından okunan yemek duasının ardından çala kaşık afiyetle yenildiği gözlenen Babuka yemeği ile ilgili görüşlerini aldığımız Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Şube Başkanı Vedat Tekten, geleneklerini yaşatmak için kendi kültürlerinin bir parçası olan Babuka’yı Anadolu’nun en batısı olarak nitelendirdiği Ayvalık’ta canlarla paylaşmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2012, 00:58
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER