ATO VE KAYMAKAMDAN ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİNE ZİYARET

ATO VE KAYMAKAMDAN ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİNE ZİYARET

 Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Kaymakam Nihat Nalbant ile Ticaret Odası yönetimi, ilçenin en köklü okullarından biri olan Endüstri Meslek Lisesini ziyaret etti.
  Gerçekleşen ziyarette; Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant’ın yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Milli Eğitim Şube Müdürleri Kazım İncel ve Mustafa Kurtuluş, Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Rahmi Gençer, Ticaret Odası Meclis Başkanı Ahmet Şefik Süner, ATO yöneticileri; İbrahim Kantarcı, Zeynep Kürşat, Halil Cevdet Kantarcı, İbrahim Sakallı, Mustafa Büyükçıvgın ve Mehmet Kuran’ın hazır bulundu. Ayvalık Endüstri Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Mehmet Tunç’un kendi elleriyle hazırladığı Hatay’ın yöresel lezzetlerinden içli köfte ikramının afiyetle yenildiği ziyarette; Okul Müdürü Mehmet Çakır, okulda yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Okulun torna tesviye ve ahşap işleri ünitelerinin de gezildiği ziyarette, Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından ülke genelinde başlatılan ‘Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri’ adını taşıyan projenin ilçede de başlatıldığını belirterek, proje hakkında ATO Başkanı Rahmi Gençer ile Ticaret Odası yöneticilerine izleyecekleri yol haritasını da anlatmayı ihmal etmedi.
  Ziyarette; Ayvalık Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Mehmet Çakır, 517 öğrencinin eğitim gördüğü okulda her gün öğle yemeği verdiklerini ve hafta 3 gün etli çıkan yemeklere ait maliyetlerin büyük bir kısmının karşılanması sırasında kendilerinden desteklerini esirgemeyen Kaymakam Nihat Nalbant’a teşekkür etti. Kaymakam Nalbant’ta, devlet olarak Ayvalık Endüstri Meslek Lisesi gibi, ilçe genelindeki tüm okullara ellerinden geldiğince destek vermeyi sürdüreceklerinin altını çizdi.
 
KAYMAKAM NALBANT VE GENÇER MASA TENİSİNDE 1-1 BERABERE KALDI
  Kaymakam Nihat Nalbant ile Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Rahmi Gençer arasında çok kısa süren sembolik masa tenisi mücadelesi 1-1 berabere sonuçlanırken, ziyaret sonrasında görüşlerini aldığımız ATO Başkanı Gençer, Endüstri Meslek Liselerinin iş dünyasıyla birebir ilişkisi olduğunu vurguladı. Endüstri Meslek Liselerini, Türk Sanayisi’ne ara eleman yetiştiren en önemli okullardan biri olarak nitelendiren Rahmi Gençer, “Bu yüzden de meslek okullarını çok önemsiyoruz. Ancak yaptığımız ziyaret sırasında Ayvalık Endüstri Meslek Lisesinde kullanılan makine ve ekipmanların günümüz teknolojisini yakalayamamış olduğunu gördük. Bu okulumuzdaki eski teknolojinin modernizasyonunun yapılması gerektiğine inanıyoruz. Bu uğurda bizde üzerimize düşen katkıyı vermeye çalışacağız” dedi.
  Normal liselerle kıyaslandığında, Meslek Lisesi çıkışlı öğrencilerin iş hayatında çok daha çabuk iş bulabilme olanaklarına sahip olduğunu vurgulayan ATO Başkanı Rahmi Gençer, “Bu açıdan da baktığımızda, Ayvalık’ın en köklü okullarından biri olan Endüstri Meslek Lisemize sahip çıkılmasının önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu yüzden de Sayın Kaymakamımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerimiz ile birlikte bugün buradayız ve öğrencilerle çok güzel bir gün geçirdik” diye konuştu

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2013, 20:27
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER