AVRUPA DEĞİŞİM AKADEMİSİ AYVALIK’TA

AVRUPA DEĞİŞİM AKADEMİSİ AYVALIK’TA

Avrupa Değişim Akademisi öğrencileri, Balıkesir’in Ayvalık ilçesi ile ilçeye bağlı Alibey olarak da bilinen Cunda adasınıın tarihi mekanlarında sanatsal çalışmalar yapıyor.
  Avrupa Değişim Akademisi’nden bir grup öğretim görevlisi ve öğrenci, ‘sanatsal sorular’ adlı ödev konusu için Ayvalık’ı tercih etti. 3 haftalık program kapsamında Finlandiya, İsveç, Brezilya, Yunanistan ile aralarında bir Türk’ün de bulunduğu 15 kişilik öğrenci grubu, büyük şehirlerin aksine Ayvalık ve Cunda’nın izole edilmiş dingin yaşam tarzı ile tarihi ve kültürel zenginliğini ödev konusu yaptı. Sanatçının topluma ve kültüre olan sorumluluğuna yönelik sorular üretilen çalışmada, öğrenciler özelliklen Cunda’yı da ada materyali olarak kullanıyor. Projenin organizatörü sanat tarihçi Çiğdem Erciyes, konuk heyetin kültürel zenginliğinden dolayı Ayvalık’ı çok beğendiğini belirtti. Çalışmalarının bir kısmını Cunda Kültür Merkezi’nde yürüten öğrencileri önceki gün ziyaret eden Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen de, kentin tarihi yapısı ile ilgili katılımcıları bilgilendirdiği gözlendi.
  Öte yandan, Amsterdam’da öğretim görevlisi olan Prof.Harry Heyink’in bu çalışmaları 11 yıldır Almanya’da yaptığı ve bu yıl Ayvalık’a bağlı Cunda adasını tercih ettiği öğrenilirken, yabancı öğrencilerin ise Ayvalık’ta olmaktan son derece mutlu oldukları öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2012, 21:29
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160