AYVALIK DEVLET HASTANESİ’NDE KANEPE GERGİNLİĞİ

AYVALIK DEVLET HASTANESİ’NDE KANEPE GERGİNLİĞİ

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde,  Ayvalık Devlet Hastanesi Hemşire Odasında bulunan oturma gurubu ve bir dolabın AK Partililerce değiştirilmesini kabul etmeyen Sağlık Emekçileri Sendikası temsilcileri, kendi imkanlarıyla hemşire odasına aldıkları bir kanepenin hastane yönetimi ile SES’li hemşirelerin arasında gerginliğe neden olduğu öğrenildi.
  Konuyla ilgili muhabirimize açıklamada bulunan SES Balıkesir Yöneticisi ve Ayvalık Temsilcisi Birsen Seyhan, ‘AK Parti’nin hastaneye yaptığı müdahalelerin hemşire odasına kadar uzandığını iddia etti. Seyhan yaptığı açıklamada, “Ayvalık Devlet Hastanesi ikinci katta, dört klinik bir arada, oldukça yoğun bir çalışma ortamında çalışıyoruz. Son bir ay içinde yaşadıklarımız, çoğunuza komik ya da basit gelebilir. Hemşire odasında bulunan eşyalar eskimeye yüz tutmuş ve yenilenmesi gerekiyordu. Yaklaşık bir ay önce AKP Kadın Kolları Başkanı (kendisi bizim katta sekreter) bizim odayı yenileyeceğini söylemiş. Ben bunu duyduğumda bizim sorumlu arkadaşa eğer böyle bir şey olursa bu odayı kullanmayacağımı belirttim ve çalışma arkadaşlarımla bu düşüncemi paylaştım. İlk başta bu tutumum onlara anlamsız geldi” dedi.
  Söz konusu gelişmenin ardından hemşire odasına iki kanepe bir dolap geldiğini anlatan Birsen Seyhan, “AKP ilçe başkanı odaya gelip eşyaları kontrol ediyormuş gibi kendince gövde gösterisini yaptı. Bir aydan beri odayı kullanmamam çalışma arkadaşlarımda rahatsızlık yarattı. Aynı ortamı paylaşamamak onları da üzüyordu. Önceki hafta Cuma günü mesaiye geldiğimde, bizim eski kanepenin odaya geldiğini gördüm. Arkadaşlar dayanamamış bu değişikliği yapmışlar. Bu güzel bir dayanışma örneği oldu ve hatta o sabah duygulanıp ağlayanlar arkadaşlar oldu. Ama asıl gelişmeler, eski kanepenin hemşire odasına getirilmesi ile başladı. AKP Kadın kolları başkanı öğleden sonra bu değişikliği fark etti ve deliye döndü. Aradan bir saat geçmeden sorumlumuz önce hastane müdürü daha sonra başhekim, başhemşire tarafından çağrıldı, olay anlattırıldı ve karar verildi. ‘O kanepe derhal geri getirilecek’ denildi” diye konuştu.
 
ÜÇ KİŞİLİK EYLEM
  Seyhan yaptığı açıklamada, “Söz konusu eşyaları eğer kullanmazsak bizim koyduğumuz kanepe çıkacak ve yerine başka hiçbir şey konulmayacak. Ya AKP’nin getirdiği kanepeyi kullanırsın ya da tek kanepe kalır (bu arada biz nöbetleri ikişer kişi tutuyoruz). AKP’nin kanepesini yerine getirmek için hastane idaresi fazla mesai bile yaptı. Nitekim başhemşire hastaneden ayrıldığında saat 18.00’i geçiyordu. Başhemşire’nin hafta sonu hastaneye gelerek ‘bu kanepeler bu odadan çıkmayacak’  ifadesi üzerine tek başıma başladığım AKP’nin kanepesini kullanmamaya şimdi üç kişi devam ediyoruz” ifadelerini kullanarak, başlattıkları ilginç eylemi kısaca anlatmış oldu.

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2012, 21:21
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER