AYVALIK TABİAT PARKI PLATFORMU VAZGEÇMİYOR

AYVALIK TABİAT PARKI PLATFORMU VAZGEÇMİYOR

 Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, 27 sivil toplumunun temsilcilerinden oluşan Ayvalık Adaları Tabiat Parkı Koruma Platformu yürütme kurulu önceki gün bir dizi konuyu görüşmek üzere toplandı.
  Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ayvalık Şubesi binasında saat 19.30’da bir araya gelen platform üyeleri Cemil Tosunoğlu’nun idare ettiği toplantıda; Tabiat Parkı sınırları içerisinde bulunan Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi Suzan Sabancı Dinçer’e ait Ay Işığı Manastırı, 16 Ocak’ta çıkılacak Ortunç duruşması ve kısa bir süre önce Ayvalık Ticaret Odası öncülüğünde Balıkesir İl Kültür Turizm Müdürlüğü ile Milli Parklar Müdürlüğü tarafından Tabiat Parkı içerisinde hazırlanan proje konularını masaya yatırdı. Toplantıda bir süre önce Ay Işığı Manastırı’nda saunadan çıkan yangının, halen daha sürdürdükleri davada haklı olduklarının en önemli kanıtı olduğu vurgulandı.
  Ay Işığı Manastırı’na bakanlığın müze olması için izin verdiğine dikkat çekilen toplantıda, saunadan çıkan yangının söz konusu manastırın müze olarak değil, malikane olarak kullanıldığının en büyük delili olduğunun altı çizildi. Platform Sözcüsü Havva Taylan, Sabancıların Ay Işığı Manastırı’nın belgelerinin eksik olduğu için açılmadığını söylemelerinin doğru olmadığını belirterek, “Biz Ay Işığı Manastırını açmak istiyoruz. Evraklarımız eksik olduğu için açamıyoruz’ şeklindeki bir mazeretin arkasına sığınıyorlar. Ama bunu bilinçli yapıyorlar” dedi.
  Manastırda çıkan yangına ait basında çıkan haber kupürleri ve belgelerin toplanılarak platformun gönüllü avukatlığını yürüten Avukat Zehra Yetkin’e teslim edilmesine karar verilen toplantıda, halen daha duruşmaları süren Ortunç davasının 16 Ocak’taki duruşması öncesinde de durum değerlendirilmesinde bulunuldu.
 
ÇEVRECİLERİN GÜNDEMİNDE ATO’NUN PROJESİDE VARDI
  Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen ile süren davalarla ilgili görüş alışverişinde bulunulmasının da benimsendiği toplantıda Ayvalık Ticaret Odası’nın geçtiğimiz hafta Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Milli Parklar Müdürlükleri tarafından hazırlanan Ayvalık Adaları Tabiat Parkı içerisinde düzenlemeler yapılarak, parkta bisiklet ve doğa yürüyüşlerinin yapılabileceği düzenlemelerin yapılmasına ilişkin projede mercek altına alındı. Ayvalık Adaları Tabiat Parkı Koruma Platformu olarak tabiat parkı içerisinde hazırlanan bu tür bir proje sırasında, aralarında Ayvalık Belediyesi’nin de bulunduğu ilçedeki toplam 27 sivil toplum kuruluşunun temsilcilerinden oluşan ve 2009 yılından bu yana verdikleri mücadele ortadayken kendilerinden görüş alınmamasını üzücü olarak nitelendirildi.
  Platform üyeleri olarak tabiat parkı içerisindeki tüm güzergahları yakinen bildiklerini vurgulayan yürütme kurulu üyeleri, hazırlanan proje hakkında ATO yetkilileri ile bir heyet oluşturarak fikir alışverişinde bulunma kararı aldı. Platform üyelerinin ATO’nun hazırladığı projede tabiat parkına herhangi bir olumsuzluk verebilecek gelişme karşısında parkın sahipsiz olmadığını ve gerekirse sonuna kadar hukuk çerçevesinde mücadelelerini sonuna kadar sürdürebileceklerinin mesajlarını vermeleri de dikkatlerden kaçmadı.

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2013, 20:03
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER