Ayvalık temizlikte kenetlendi

Ayvalık temizlikte kenetlendi

 Bu kez Cennet Tepesi eteklerini temizlediler

Çevre temizliği için siyasi partiler aynı etkinlikte buluştu

 

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, belediye ile sivil toplum örgütlerinin birlikte gerçekleştirdikleri çevre temizliği etkinlikleri tüm hızıyla sürüyor.

Bu kapsamda; Ayvalık Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Ayvalık Burda Yayıncılık ekibi işbirliğiyle Cennet Tepesi’nin eteklerinde detaylı çevre temizliği gerçekleştirildi.  Etkinliğe AK Parti, CHP, İYİ Parti ve DSP ilçe başkanlıkları bünyesindeki partililer de katılarak destek verdi.

Yaklaşık 5 mini kamyon çöpün toplandığı etkinlikle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Ayvalık Burda Yayın Grubu Koordinatörü Gülçin Akdoğan, Ayvalık Belediyesi ile ortaklaşa üç aydan bu yana gerçekleştirdikleri çevre temizlik çalışmalarıyla toplumda farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

Her ay yeni yeni katılımcılarla çevre kirliliğine yönelik farkındalık hareketinin daha da genişleyerek güçlendiğini kaydeden Akdoğan, “Bugün de Ayvalık’taki siyasi partilerin ilçe yöneticileriyle, partilileri bu çalışmamıza destek verdiler kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Etkinliğe katılan CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı ise, çevre temizliği için çöp toplamaya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Ayvalık Burda Yayın Grubu bizi de u etkinliğe davet etti. Bizde seve seve geldik. Burada güzel bir temizlik etkinli yapacağız. İnşallah bu farkındalık hareketi amacına ulaşır ve her zaman etrafı kirletmeden güzel bir dünyada hep birlikte yaşarız” diye konuştu.

Orman içlerine, deniz kenarlarına, parklara ve yol kenarlarına gelişigüzel atılan çöpleri toplamak için sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yaptıklarını kaydeden Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin de, düzenlenen çevre temizliği kampanyalarına çok sayıda ilçe sakininin destek vermesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Herkesin Ayvalık’ı kendi evi gibi temiz tutması gerektiğini savunan Başkan Ergin, “Hemşerilerimden rica ediyorum, yağmur suyu drenaj kanallarına çöp atmayalım, tıkanma, taşma ve sel gibi felaketler ile karşı karşıya kalmayalım. Bu duygularla Ayvalık Burda Yayıncılık ekibi ile siyasi partilerimizin duyarlı üyeleriyle, etkinliğe katılan herkese teşekkür ederim.” diye konuştu.

 

(Suat Salgın)

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER