AYVALIK TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK DEVE GÜREŞLERİ ORGANİZASYONUNA HAZIRLANIYOR

AYVALIK TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK DEVE GÜREŞLERİ ORGANİZASYONUNA HAZIRLANIYOR

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde 12 Şubat’ta Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen’in himayesinde, Ayvalıkgücü Belediyespor yararına düzenlenen 8. Deve Güreşleri, Ege’nin en güçlü pehlivan tülülerine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
Kültür Bakanlığının katkılarıyla, Ayvalık Deveciler Cemiyetinin desteğiyle yapılacak deve güreşlerinin tam bir festival havasında gerçekleşeceği kaydedilirken, organizasyon kapsamında; Kaymakamlık Kupası, Belediye Başkanlığı Kupası, Esnaf Odası Kupası, Kamyoncular Kooperatifi Kupası, Şoförler ve Otomobilciler Kupası ve Ayvalık Deveciler Cemiyeti Kupası kategorilerinde tülülerin baş, başaltı gibi dallarda kıran kırana mücadele etmesi bekleniyor.
Bu yıl Egenin en büyük deve güreşleri organizasyonlarının yapıldığı Selçuk’taki kadar iddialı olduğu belirtilen 8. Ayvalık Deve Güreşlerinde; İzmir-Ulucak’tan Çılgın Özer, Arap Özer, Türkmen Bey, Aydın’dan; Metin Çetin, Armutlu’dan; Genç Yağız Efe (Öge 1), Yağız Efe (Kılıçdaroğlu), Bağyurdu’dan; İzmir Çapkını, Sarayköy’den; Kırburun, Şendaylak, Bayramiç’ten; Yarım Dünya (Çılgın Muro), Yarım Dünya 2 (Terdöken), Germencik’ten; Reis, Ayvacık’tan; Yağcı, Burhaniye’den; Ayhanoğlu, Borahan, Ayazbekir, Ayvalık’tan; Ali Efe (Gece Yarısı), Kılıç Ali (Kâbus), Hasan Tülü, Zorba, Canbey (Tekeyörüğü) gibi deve güreşi tutkunlarının yakından tanıdığı 120 tülü arenada Ayvalıkgücü Belediyespor için kapışacağı öğrenildi.
Ayvalıkta 8.si düzenlenen; Ayhan Tokmak, Mustafa Uludağ, İsmail Dural, İsmail Yatkın, Metin Çakırdan oluşan Tertip Komitesinin Başkanı Mustafa Yatkın, Ayvalık Deveciler Cemiyetine mensup tüm devecilerin, son yılların en büyük deve güreşi organizasyonlarından biri olacak 8. Ayvalık Geleneksel Deve Güreşleri Festivali için tüm hazırlıkları tamamladığını belirtti.
 
TEK DİLEKLERİ 12 ŞUBATTA HAVA MUHALEFETİ OLMAMASI
Ayvalık’ta ki geleneksel deve güreşleri organizasyonu sırasında görev yapacak olan cazgırların, davul zurna eşliğinde; ‘Yumurtayı, yumurtaya vurdun mu çıkar ortaya sarısı, pehlivan güreş yeri Ayvalık Arenası’ şeklindeki manilerle tülülerin güreşmesine katkı vereceğini kaydeden Yatkın, “Aylardır yoğun bir çalışma temposuyla organizasyonu için ter döktüğümüz, Sayın Belediye Başkanımız Hasan Bülent Türközen’in himayesindeki organizasyonumuzda, Türkiye’nin en iddialı başpehlivan develeri Ayvalık Arenasında olacaktır. Organizasyonumuza davet ettiğimiz 120 deveci ve beraberindeki develerin kalacakları yerler titizlikle hazırlandı. Deve güreşlerinin yapılmasından bir gün öncesi olan 11 Şubat gecesinde devecilerin birlik ve beraberliğini sağlamasına yönelik İsmet İnönü Kültür Merkezinde bir de ‘Deveciler Gecesi’ düzenleyeceğiz” diye konuştu.
Hava muhalefeti olması halinde deve güreşlerini iptal etmek zorunda kalacaklarını kaydeden Tertip Komitesi Başkanı Mustafa Yatkın, “Ancak olumsuz hava koşulları nedeniyle güreşler iptal edilecek olursa biz yine de deve sahiplerinin ulaşım masraflarını karşılayacak ve onları mağdur etmemeye çalışacağız. İnşallah, deve güreşi severlerin yıllarca unutamayacakları organizasyonumuz sırasında olumsuz hava koşullarına maruz kalmayız” ifadelerini kullandı

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2012, 16:48
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER