AYVALIK’TA DEPREM GERGİNLİĞİ

AYVALIK’TA DEPREM GERGİNLİĞİ

Merkezi Ege Denizi olduğu belirtilen ve yaklaşık 30 saniye süren deprem Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde de hissedildi.
  Ege Denizi'ndeki Bozcaada açıkları olan 6.2 büyüklüğündeki deprem Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde de korkulu anların yaşanmasına neden oldu. Sarsıntı İstanbul, Bursa ve Balıkesir’in ilçelerinde de hissedildi. Çanakkale'nin 80-100 kilometre açığında gerçekleşen deprem nedeniyle bu bölgelerdeki vatandaşların panik yaşadıkları bildirilirken, Ayvalık’ta bu his tedirginlikten öteye gitmedi.
  Saat 16.18’de başlayıp, sürdüğü yaklaşık 30 saniyelik sürede şiddetini arttıran deprem nedeniyle ilçede harabe durumdaki bazı evlerde küçük çapta hasarlar meydana geldiği öğrenilirken, deprem nedeniyle can kaybı yaşanmadı. Deprem; Ayvalık’a bağlı Küçükköy ve Altınova beldeleriyle, ilçeye bağlı köylerde de hissedilirken, bölgedeki vatandaşların çoğunluğu deprem sırasında büyük bir tedirginlik yaşamasına rağmen serinkanlı davrandığı kaydedildi.
  Deprem anında Ayvalık Kaymakamlık binasında Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından yurt genelinde başlatılan ve engelliler ile düşkün vatandaşlara yönelik ‘Gönüllü Elçiler Projesi’nin ilçede başlatılması için toplantı halinde olan Kaymakam Nihat Nalbant’ın yanı sıra, daire amirleriyle eşlerinin metanetlerini korumaları dikkatlerden kaçmadı.

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2013, 19:58
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160