AYVALIK’TA ENGELLİLER NÖBET DEĞİŞTİRDİ

 AYVALIK’TA ENGELLİLER NÖBET DEĞİŞTİRDİ

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde engellilere yönelik başarılı çalışmalarıyla tanınan Birlik Ortopedik Engelliler Derneği Genel Merkezi’nde önceki gün yapılan olağanüstü genel kurul toplantısında derneğin yeni başkanı Halil Burgaz oldu.
  Uzun yıllar derneğin Genel Başkanlığını sürdüren Muharrem Parmaksız ise bir süre önce resmen kurulan Engelsiz Türkiye Partisi’nin Genel Başkanı olarak ülke genelindeki engellilerin haklarını siyasi arenada aramayı sürdüreceği öğrenildi. Ayvalık’ta önceki gün Birlik Ortopedik Engelliler Derneği İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde yapılan olağanüstü genel kurul toplantısı saat 14.00’de saygı duruşu ve istiklal marşının engellilerce bir ağızdan okunmasıyla başladı.
  Olağanüstü genel kurul toplantısında, ilçenin sevilen simalarından Ergün Tekincan’ın başkanlığını, kâtip üyeliklerini de Kenan Derin ile Metin Baş’ın üstlendiği divan heyetinin oluşturulmasının ardından, derneğin 2010–2011 yıllarını kapsayan faaliyet ve denetim kurulu raporları okunmasının ardından seçimlere geçildi.
  Halil Burgaz’ın başkan adayı olduğu tek listenin oylandığı seçimlerde, Turgay Ezer, Mustafa Çetintaş, Yasemin Tülay Tamtunalı, Esin Yumulçay, Ali Oğuz ve Övünç Oğuz isimleri yeni yönetim kurulunu oluşturdu. Yapılan seçimlerde Denetleme Kurulu üyeliklerine Mustafa Oynar, Serdar Birlit ve Meliha Cebe getirilirken, Disiplin Kurulu Üyelikleri de Sabahattin Peker, M. Sinan Gelecek ve Nezir Tunç isimlerinden oluştu.
  Yapılan seçimlerin ardından konuşan çiçeği burnunda yeni dernek başkanı Halil Burgaz, Derneğin ayakta kalmasında, yükselmesinde ileriye dönük çalışmalar için kendisini bu göreve adayanlardan güç aldıklarını belirterek, “Şu kısacık yaşantımızda bir işi doğru yapmak mı yoksa doğru iş yapmak mı arasındaki detayı iyi anlamak gerekir. Bizler her şeyin doğrusunu bilen insanlar olarak anımsanmak yerine, doğru işi yapan insanlar olarak akıllarda kalmak isteriz. Bunlar arasında Adil olmak en güzelidir. İnsanları sevmek yaratandan ötürü ise, selam alıp vermek, davetlere icabet etmek, hoş sohbetlerde gönüller kırmadan öğütler vermek de insanlık vazifemiz olmalıdır. Bizler, gece kondu bölgesinde tek odalı küçücük bir ev iken, şimdi bahçesi olan bir apartmanız” ifadelerini kullandı.
 
PARMAKSIZ’DAN DUYGUSAL VEDA
  Birlik Ortopedik Engelliler Derneği’nin olağanüstü genel kurul toplantısının dilek ve temenniler bölümünde dernek başkanlığı görevini başarıyla sürdüren Muharrem Parmaksız yaptığı veda konuşmasında, görev yaptıkları süre içinde alışılagelmiş dernekçiliğin farklı yüzünü gösterdiklerini belirterek, “Bizler koltuk savaşı yapmayıp, insan sevgisine yöneldik. En büyük aranan gereksinime olan sevgimizi paylaştık. Asın engelin düşüncede, yürekte kişilikte olduğunu paylaşmaktan korkulmadığını, paylaşılarak engelli, olunamayacağını paylaşılarak destek olunacağını savunduk. Sevgi taşıyan, insana değer veren tüm vatandaşlarımıza yüreğimizi açtık” dedi.
  Derneklerde bir yere kadar mücadele verilebildiğini, bu mücadelenin verilirken, birilerinin bu mücadelenin önüne duvarlar ördüğünü belirterek, “İşte bu duvarı yıkmak için engellilerin haklarını başka platformlarda vermek için bugünkü bayrak değişimi şart olmuştur. Bildiğiniz gibi kısa bir süre bir siyasi oluşumun içinde yer aldım. Bu oluşumda arkadaşlarım beni, Engelsiz Türkiye Partisi Genel Başkanlığına layık gördüler. Bu onurlu görevi davamızın kutsallığı adına kabul ettim. En iyi şekilde temsil etmek içinde elimden geleni yapacağım. Çünkü ben Birlik Ortopedik Engelliler Derneğinde mücadele edilerek çok şeyin elde edileceğini iyi öğrendim. Bu konuşmayı bir veda konuşması olarak kabul etmeyin. Yalnızca derneğin başkanlığını bırakıyorum. Sizleri bırakmıyorum” diye konuştu.
  Konuşmasının ardından başkanlık görevini teslim ettiği Halil Burgaz, Muharrem Parmaksız’a yapmış olduğu çalışmalar nedeniyle bir plaket verdi.

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2012, 17:07
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER