AYVALIK’TA YAĞMUR VE LODOS SAHİLİ YIKTI, GEÇTİ

 AYVALIK’TA YAĞMUR VE LODOS SAHİLİ YIKTI, GEÇTİ

Balıkesir’de etkili olan yağış büyük hasara neden oldu. Ayvalık’ın Altınova beldesinde 4 gündür aralıksız yağan yağmur ve şiddetli esen lodos yıktı, geçti. Özellikle sahilde erozyona maruz kalan bölgelerde çok sayıda evin bahçe duvarları yıkıldı, ağaçlar kökünden sökülürken evlerin üzerine yıkılarak hasara neden oldu.
  Uzungöl mevkiinde yazlık kafe işletmecisi olan Hasan Çoksarı, “Sadece son 3 yılda her yıl 10 metre geri çektiğimiz iş yerimiz yine deniz içinde kaldı. Belediye Başkanı Asım Sürer’in yardımlarıyla yine 10 metre geriye çekeceğiz. Deniz kumsalı yutmaya devam ediyor. Yetkililer hala bir önlem almıyor’’dedi.
  Sahili Yorgun Sitesi sakinlerinde İsmail Menekşe, Nuri Şafak Kahraman, Münire Yorgun, Salih Örücü, Ömer Bilici, Berrin Bingöl adlı ikinci konut sahipleri de lodostan dolayı mağdur oldular. Deniz kenarındaki yazlık evlerinin bahçesi denize ulaştı, bahçe duvarlarının yıkılmasına neden olan azgın dalgalar nedeniyle evlerin bahçesindeki ağaçlar ise kökünden söküldü ve evlerin üzerine yıkıldı. Bahçedeki toprağın altını oyan dalgalar ise şimdi evleri tehdit ediyor.
  Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer, “Erozyon Altınova‘nın 20 yıldır başını ağrıtıyor. Yapımı devam eden fakat 36 adet yapıldıktan sonra ara verilen mendireklerin bir an önce yapımına başlanması gerekiyor. Aksi halde deniz sahil şeridindeki evleri tehdit etmeyi sürdürecek. Kum adasına kadar olan bölüm tamamlanırsa işte o zaman sahilde kum toplanmaya başlar. Erozyon önlenmesi mendireklere bağlı ‘’dedi.
  DENİZ EVLERİ YUTUYOR
  Ayvalık Altınova sahilinde bulunan ikinci konutları ve kumsala yakın yazlık iş yerlerini tehdit eden erozyon vatandaşın korkulu rüyası oldu. Sahil Bergamalılar sitesinde 20 yıldan bu yana bakkallık yapan Alaattin Akçı, “Ben 20 yıldır buradayım son 3 yıldır kış aylarında sadece sahilde iş yerlerinin her sezon 10 metre geriye taşındıklarına şahit oldum, aşırı lodos ve deniz kabarması bir çok evin sular altında kalmasına neden oldu. Kumsalı adeta kemiriyor evlerin altını oyuyor ve haliyle duvar ve ağaçlar yıkılıyor” dedi. Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer’in son yağmurlardan sonraki gelişmeleri teknik elemanları tarafından acil rapor haline getirerek yerinde çekilen fotoğraflarıyla Ankara’ya ilgili makamlara yolladığı belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2013, 20:39
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER