AYVALIK’TA YENİ YIL COŞKUSU

AYVALIK’TA YENİ YIL COŞKUSU

Balıkesir’in Ayvalık ilçesi, 2013 yılına büyük bir coşkuyla girdi.
  İlçede asayiş açısından alkollü vatandaşların küçük taşkınlıklarının dışında kayda değer ciddi bir olumsuzluk meydana gelmedi. Yeni yıla girerken Ayvalık’ta eğlencenin kalbi Alibey olarak da adlandırılan Cunda Adası ile Küçükköy beldesindeki eğlence merkezlerinde atarken, ilçe merkezinde de bar ve restoranlarda düzenlenen yılbaşına özel programlara ilçe halkının yoğun ilgi gösterdiği gözlendi. ‘O Ses Türkiye’ yarışmasında gösterdiği performansla milyonların gönlünde taht kuran Dicle İriz’in de sahne aldığı Ayvalık’ta eğlence merkezlerini dolduran yüzlerce insan, saatler 00.00’ı gösterdiği sıralarda kendilerini içinde bulundukları eğlence mekanlarından dışarıya attı. Dilek balonlarına, 2013 yılından beklentilerini fısıldayarak gökyüzüne gönderen vatandaşlar, 2013’e girerken renkli görüntüler oluşturdu. İlçe merkezinde bulunan Cumhuriyet Meydanında bir gurup vatandaş yeni yıla Atatürk anıtının yanında girerek, Atatürk’ün izinden ayrılmayacaklarının mesajlarını verirken, meydandaki bir başka gurupta, müziğin eşliğinde doyasıya eğlenmeyi tercih ettiği gözlendi.
  Dar gelirli ailelerin yeni yıla aile fertleriyle birlikte televizyon karşısında geçirerek girdiği öğrenilirken, bazı ailelerin de aile bireyleriyle evlerinde yılbaşının vazgeçilmesi olarak kabul ettikleri tombala oynamayı tercih ettikleri kaydedildi. Ayvalık’ta yeni yıla doğum gerçekleşmediği için yeni yıl bebeklerinden yoksun girerken, ilçede özellikle Emniyet Müdürlüğü’nün güvenlik tedbirleri dikkatlerden kaçmadı.
  İlçede yeni yıla gönüllerince eğlenerek girenlerin dışında; hastane, nöbetçi eczane, belediye, itfaiye, sağlık görevlileri 2013 yılına çalışarak girdi.

Güncelleme Tarihi: 01 Ocak 2013, 20:38
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER