AYVALIK’TA YILLAR SONRA KAR KEYFİ

AYVALIK’TA YILLAR SONRA KAR KEYFİ

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde 33 yıl sonra ilk kez 1998 yılında yağan kar, aradan geçen 4 yıl sonra yeniden yoğun şekilde yağarak ilçeyi beyaza boyadı.
Karlı sabahlara uyanmaya alışkın olmayan Ayvalık halkı, sabah saatlerinden başlayan ve öğle saatlerinde yoğunlaşan karın keyfini çıkardı.
Son yılların en soğuk kış mevsiminin yaşandığı Ayvalık’ta, soğuk havalar nedeniyle ilçeye bağlı Küçükköy beldesi sınırları içindeki Murat Reis koyundaki iç deniz yer yer donarken, hava sıcaklığının gece eksi 9 dereceye kadar ulaştığı öğrenildi.
Önceki sabah yağmaya başlayan kar nedeniyle ilçede hava sıcaklığında birkaç derece yükselişin olduğu kaydedilirken, gün boyu yağan kar, ilçede başta çocuklar olmak üzere vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı.
Ayvalık’ta kış mevsiminde bazen yağmurla karışık yağan karın, en son 33 yıl önce yoğun olarak yağdığı ve 1998 yılında da bir kez aynı şekilde etrafı beyaza boyadığı belirtildi.
İlçede 4 yıl sonra yeniden yağan kar nedeniyle özellikle havanın karardığı akşam saatlerinde araç trafiğinde herhangi bir kazaya mahal vermemesi için Ayvalık Belediyesine ait ekiplerce, ana arter üzerinde tuzlama çalışmalarının yapıldığı gözlenirken, ilçede güvenlik ekiplerinin de buzlanma ve kar yağışı nedeniyle sürücüleri sıklıkla uyarmaya çalışıyor.
 
HAVA SICAKLIĞI 3-4 DERECE ARTACAK
Ayvalık Meteroloji Müdürlüğünden alınan bilgiye göre ilçede kar yağışının gecede süreceği ve rüzgarın güney bölgelerine yönelmesiyle birlikte kar yağışının yağmura döneceği öğrenilirken, hava sıcaklığının da 3-4 derece artacağı belirtiliyor

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2012, 16:46
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER