AYVALIKLI SAĞLIKÇILARIN BURUK VEDASI

 AYVALIKLI SAĞLIKÇILARIN BURUK VEDASI

Sağlık Bakanlığı'nca Aile Hekimliği sistemine geçilmesi nedeniyle yurt genelinde oldugu görmeme Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde de Sağlık Ocakları ve Dispanserlerinin kapatılması ve buralarda görev yapmak Yapan sağlıkçıların Yeni görev yapmak yerlerine tayin edilmesi nedeniyle Bir veda gecesi düzenlendi .
Önceki tabancası, Ayvalık'ın Nezih mekânlarından ' Keyifli ' isimli restoranda yapılan gecede , ilçede kapatılan Sağlık birimlerinin Yerine Aile Hekimliği sistemine Türkçesi Yeniden yapılan düzenleme sonrasında bakanlık tarafından Yeni görev yapmak yerleri olarak Ayvalık dışına atamaları yapılan doktor , hemşire ve sağlıkçılar buruk Bir Eğlence Ile uğurlandı .
Doktor Günay Kutlu, Fatoş Örer , Orhan Özgüç ve kapatılıp , Edremit'e taşınacak Olan Verem Savaş Dispanserinin Başhekimi Ufuk Doğan ve görev yapmak yerleri değişen diger sağlıkçılar Click düzenlenen geceye İlgi Büyük Oldu . Uzun yillar Ayni Sağlık ünitelerinde omuz omuza hastaların sağlıklarına kavuşması Click çalışan Sağlık personelinin Bir Araya geldiği gecede pistte dans ve oyunlar oynayan sağlıkçıların yüzlerinde yapay Bir gülümseme , yüreklerinde derin imkb Bir burukluğun var oldugu belirtildi .
Gecede konuşan Ayvalık Sağlık Gurup Başkanı Fitnat Özgüç , Yeni görev yapmak yerleri nedeniyle ilçeden ayrılmak durumunda Kalan doktor arkadaşları Click Bir bir soul tutamayıp , gözyaşı dökmesi duygusal anların yaşanmasına neden Oldu . Özgüç , Aralarında İvrindi'ye tayini çıkan sevgili Esim Orhan Özgüç'ün de oldugu meslektaşlarımın aramızdan ayrılmalarından dolayı üzüntüm büyüktür . Uzun yillar Sağlık alanının Ağır yükünü hep Birlikte omuzladığımız dostlarımıza atandıkları Yeni yerlerinde ki görevlerinde kendilerine başarılar dilerim diye konuştu .
 
DR . Örer , BAŞIMIZ sağolsun
Fitnat Özgüç'ten Hiçbiri mikrofonu alan Fatoş Örer , Sağlık Bakanlığının Yeni sisteminde hemşirelik ve ebeliğin lav edildiğini belirterek , Bu gerçekten ülkemiz icin ve Sağlık sektörü Click Acı Bir tablodur . Söyleyecek baska Bir SÖZ bulamıyorum . Başımız sag olsun şeklindeki sözleri geceye damgasını vurdu .
Atamaları yapılan Günay Kutlu, Orhan Özgüç ve Ufuk Doğan'ın da duygusal konuşmalarının ardından gecede oluşan hüzün bulutları , Piyanist Murat Bütüner ve Gözde Taylan hareketli müziklerle dağıtmaya çalıştı .

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2010, 22:18
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER