Ayvalık’ta 126 göçmen yakalandı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, son 24 saatte yasa dışı yollardan Yunanistan’ın Midilli Adası’na gitmek isteyen 126 göçmen Sahil Güvenlik ekiplerinden kaçamadı.Alınan bilgiye göre, dün akşam saatlerinde Ayvalık’ın Badavut kumsalı...

Ayvalık’ta 126 göçmen yakalandı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, son 24 saatte yasa dışı yollardan Yunanistan’ın Midilli Adası’na gitmek isteyen 126 göçmen Sahil Güvenlik ekiplerinden kaçamadı.

Alınan bilgiye göre, dün akşam saatlerinde Ayvalık’ın Badavut kumsalı açıklarından iki şişme bot ile aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 60 göçmen, bugün sabah saat 03.00 sıralarında ise 66 Suriyeli göçmen Kuzey Ege Sahil Güvenlik Ayvalık Grup Komutanlığı bünyesindeki TCSG-8 ve Saget 35 isimli botlar tarafından yakalandı.

Her iki operasyonda yakalanan göçmenler Ayvalık’ın Cunda Adası’ndaki Kuzey Ege Sahil Güvenlik Ayvalık Grup Komutanlığı’na getirildi.

Komutanlık bünyesindeki askerler tarafından insani yardımların yapıldığı göçmenlerin yasal işlemlerinin yapılabilmesi için Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü birimlerine teslim edileceği, bu işlemlerin ardından da Balıkesir Göç İdaresi Merkezi’ne gönderileceği öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2017, 18:10
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER