Ayvalık’ta Gönül Tuna Müzik Topluluğundan anlamlı konser

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Gönül Tuna Müzik Topluluğu, ilçeye bağlı Akçapınar Kırsal Mahallesi’ne kütüphane kurmak ve dikiş nakış kursu açabilmek için düğmeye bastı.

Ayvalık’ta Gönül Tuna Müzik Topluluğundan anlamlı konser

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Gönül Tuna Müzik Topluluğu, ilçeye bağlı Akçapınar Kırsal Mahallesi’ne kütüphane kurmak ve dikiş nakış kursu açabilmek için düğmeye bastı.

Bu kapsamda; Ayvalık Belediyesi’ne ait İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde, ‘Ege’den Çıktık Yola’ adını taşıyan ücretsiz bir konser veren topluluğa, sanatseverlerle de yoğun bir katılımla destek verdi.

Saat 20.00’de başlayan konser öncesinde konseri izlemeye gelenlere açıklamalarda bulunan ünlü müzik eğitmeni Gönül Tuna, Afrin’de ve bugüne kadar vatan savunması içi hayatını kaybetmiş olan tüm şehitlere rahmet dileyerek, “Tüm şehitlerimizin aileleriyle, milletimizin başı sağolsun. Mekanları Cennet olsun.” dedi.

Düzenledikleri konseri ertelemediklerinin altını çizen Tuna, “Bu asla şehitlerimize yönelik bir saygısızlık olarak kabul edilmesin. Çünkü bu yaptığımız, sürekliliği olan bir proje konserinin anlamlı ilk adımıdır. Bizim, Ayvalık’a bağlı kırsal mahallelerimizden biri olan Akçapınar halkına verdiğimiz bir söz var. Köye bir kütüphane kuruyoruz. Akabinde de genç kızlar için dikiş-nakış kursu açacağız. Burada sembolik olarak görülen kitapların dışında, hem koromuzun hem de İstanbul ile İzmir’deki arkadaşlarımızın göndereceği yüzlerce kitapla sadece Akçapınar köyümüze rahatlıkla bir kütüphane kurabiliyoruz. Bunun sevincini sizlerle paylaşmak istiyorum. Bunun yanı sıra da aynı köye açacağımız dikiş-nakış kursu için ben kendime ait dikiş makinemi de hediye etmek istiyorum.” İfadelerini kullandı.

Şehitler için çok üzüldüklerinin de altını çizen Gönül Tuna, “Jean Jacques Rousseau’nun dediği gibi, ‘Birlikte ağlamaktaki tatlılık kadar hiç bir şey kalpleri birbirine bağlamaz’ o yüzden de hep beraber ağlayalım ama ağlarken de nerede bir yara varsa ona da derman olalım.” diye konuştu.

Gönül Tuna’nın açıklamasının ardından başlayan konserde; Anadolu’nun birbirinden güzel türkülerini enstrümanlarıyla icra eden TRT İzmir Radyosu Saz Sanatçılarının eşliğinde koro sanatçıları unutulmaz bir konsere imza attı.

Konseri izleyenlerin de zaman zaman sahnedeki sanatçıların seslendirdiği şarkılara eşlik etmesi renkli anların yaşanmasına neden oldu.

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2018, 12:44
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER