Ayvalık’ta MEB Daire Başkanı Erdoğan yeni müfredatı anlattı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Milli Eğitim Bakanlığı’na ait ‘Güncellenen Öğretim Programları Tanıtım Çalışma Planlama Toplantısı’ Cunda Uygulama Oteli’nde gerçekleştirildi.

Ayvalık’ta MEB Daire Başkanı Erdoğan yeni müfredatı anlattı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Milli Eğitim Bakanlığı’na ait ‘Güncellenen Öğretim Programları Tanıtım Çalışma Planlama ToplantısıCunda Uygulama Oteli’nde gerçekleştirildi.

Toplantı, Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde; Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Abdi Erdoğan, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız ve 20 İlçe Milli Eğitim Müdürünün katılımıyla gerçekleşti.

MEB tarafından hazırlanan Güncellenen Öğretim Programları Tanıtım Çalışmaları Planlama Toplantısı’nın açılışında; Remel Eğitim, Ortaöğretim ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce Mayıs ayı içerisinde Antalya ve Aydın da gerçekleştirilen ‘Güncellenen Öğretim Programlarının Eğitici Eğitimi çalışmalarına Balıkesir’den 79 öğretmenin katıldığı hatırlatıldı.

Bu kapsamda Ayvalık’taki toplantının; Balıkesir’de öğretim programları tanıtım çalışmalarının daha etkili ve verimli yürütülmesi amacıyla öğretim programları tanıtım çalışmaları planlamasını yapmak üzere gerçekleştirildiği bildirildi.

Toplantıda konuşan Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, müfredatların yenilenmesine ilişkin amacı, hedefleri ve süreci anlattı.

Yakup Yıldız’ın ardından kürsüye gelen Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Abdi Erdoğan da, yeni müfredatın Türkiye’deki eğitim sisteminin iyileştirilmesine dönük yapılan çalışmaların bir etabı olduğunu vurguladı.

Geçmişte gelenekçi bir eğitim anlayışı bulunurken, yeni sistemde yenilikçi bir sistemin hayata geçirildiğini anlatan Abdi Erdoğan, "Bugünde bu değişen ve daha çağdaş hale getirilen müfredatı siz eğitimci arkadaşlarımızla birlikte en iyi şekilde uygulayabilmek için bu toplantıyı düzenledik” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2017, 22:04
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER