BANKAMATİK MAĞDURU KADIN 2 YILDIR MAHKEME YOLLARINDA

BANKAMATİK MAĞDURU KADIN 2 YILDIR MAHKEME YOLLARINDA

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, emekli bir kadının ATM cihazından kopyaladıkları kartından kimliği meçhul banka fareleri tarafından çekilen paralarla ilgili açılan davanın yaklaşık 2 yıldan bu yana sürdüğü öğrenildi.
  Ayvalık Belediyesi’nden emekli memur Gülsün Sungun’un banka tarafından kendisine verilen bin lira limiti olan kartından emekli maaşının bir kısmını aldıktan sonra kalan kısmını da birkaç gün sonra çekmeye gittiğinde söz konusu ATM’den kadının kalan parasını çekilmiş olduğu anlaşıldı. Dolandırıldığını anlayan kadın hemen polise başvurarak, ATM kartını yasa dışı yollarla kopyalayan dolandırıcılar hakkında suç duyurusunda bulundu. Yaklaşık 2 yıl önce yargıya intikal eden bankamatik dolandırıcılığıyla ilgili açılan sorgulamanın ve davanın halen daha sürdüğün öğrenildi.
  Önceki gün Ayvalık Adliyesinde duruşmaya çıkan Sungun, yaptığı açıklamada, o tarihte kendisiyle birlikte toplam 28 kişinin dolandırıldığına dikkat çekerek, “Ancak söz konusu bankamatik dolandırıcılığından mağdur olan sadece benimle birlikte bir emekli beyefendi daha şikayetçi olmuş. Geri kalan 26 kişi ise ortalıkta yok” dedi.
  Yaklaşık 2 yıl önce maaşını aldığı bankanın kendisine yeni bir ATM kartı verdiğini anlatan Gülsen Sungun, “O gün bin lira limitli kartımla bankamatiğe giderek 3 aylık emekli maaşımın bin lirasını çekebildim. Aradan bir hafta geçtikten sonra başka bir ihtiyacımı karşılamak için maaşımın kalan kısmını çekmek istedim. Ancak hesabımda paranın olmadığını gördüm. Hemen banka yetkililerine durumu anlattım. Banka yetkilileri yaptıkları incelemede maaşımın Manisa’daki aynı bankaya ait bir başka şubeden çekilmiş olduğunu tespit etti. Vakit kaybetmeden hemen polis ve ardından da savcılığa suç duyurusunda bulundum. Ama aradan bunca zaman geçmesine rağmen halen daha meçhul dolandırıcılar yakalanmadı. Ben ise duruşmalara gidip-geliyorum” diye konuştu.
 
MÜCADELESİNİ SÜRDÜRMEYE KARARLI
  Ayvalık Belediyesi’nin emekli memuru Gülsen Sungun, bankanın kendisine maaşının geri kalan kısmını ödeyerek mağduriyetini giderdiğini belirterek, “Ama yine de suçluların bir an önce yakalanıp, başka vatandaşları da benzer şekilde dolandırmamaları için mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2013, 21:25
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER