BAŞKAN TÜRKÖZEN GAZETECİLERİ UNUTMUYOR

BAŞKAN TÜRKÖZEN GAZETECİLERİ UNUTMUYOR

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen; ilçede çeşitli yayın kuruluşlarında faaliyet gösteren gazetecilerle kahvaltılı bir toplantıda buluştu.
  Ayvalık Belediyesi’ne ait Boğaziçi Otel’de düzenlenen kahvaltıya Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen’in öncülüğünde, Belediye Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdiresi Selen Köselecioğlu, yardımcısı Eray Bacan, Belediye Özel Kalem Müdürü Sibel Can ve ilçedeki yayın kuruluşlarında aktif olarak görev yapan çalışan gazeteciler katıldı. Neşeli geçen kahvaltıda Başkan Türközen’in konuksever tavırlarıyla dikkatleri üzerinde toplarken, gazetecilerle sıcak bir dost sohbeti gerçekleştirdi. Türkiye’de çalışan gazetecilerin zor koşullarda insanüstü emekler harcayarak, güncel olayları kamuoyuna ulaştırmak gibi kutsal bir misyon üstlendiğine dikkat çeken Türközen, gazetecilerin aynı zamanda devletin bürokrasi ve siyasi mekanizmasını da denetleme görevini sürdürdüğüne dikkat çekti.
 
“GAZETECİLERİN HAKLARI HAKKANİYETLE VERİLMELİDİR”
  Anadolu’da birçok haber muhabirinin sosyal güvenliksiz ve sembolik haber başı ücretlerle yayın kuruluşlarında çalıştırıldığına dikkat çeken Hasan Bülent Türközen, “Ne yazık ki Anadolu muhabirlerinin hakları yeterince savunulmuyor. Üç kuruş para kazanabilmek için en sıcak haberleri bağlı bulundukları yayın kuruluşlarına en çabuk ve objektif olarak ulaştırmaya çalışan muhabirler zaman zaman canlarından bile olabiliyor. Bu yüzdende haber üreten muhabirlerin ve emekçi gazetecilerin haklarının hakkaniyetle verilmesinden yanayım” dedi. Günümüzde birçok gazetecinin hangi suçla suçlandığı bile belli olmaksızın cezaevlerinde tutuklu olduğunu belirten Türközen, “Gazete sahiplerinin sektörün içinden gelmeyebilir. Başka sektörlerden de medya sektörüne giren gazete sahipleri bir takım yanlışlıkların içinde olabilir. Siyasi hedefleri varsa bu hedeflere başında olduğu yayın kuruluşu silah olarak kullanabilir. Ama hangi amaçla olsun yanında çalıştırdığı basın emekçisinin hakkını vermelidir. Bugün Mustafa Balbay halen daha cezaevindedir. Bence üretken insanlar, cezaevlerinde çürütülmemelidir. Balbay’ın halen daha anlamsız tutukluğu bir hatadır. Demokrasinin kurumsallaştığı ülkelerde bu tür büyük hatalar yapılmamalıdır” diye konuştu.
  Sohbet havasında gerçekleşen kahvaltının ardından, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, çalışan gazetecilere şık birer gazeteci çantasının yanı sıra not defterleri ve kalemlerden oluşan setleri hediye etti.

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2013, 20:35
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER