DİSPANSER KONUSUNDAKİ TEPKİLERE ŞAŞIRIYORUM

DİSPANSER KONUSUNDAKİ TEPKİLERE ŞAŞIRIYORUM

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde Sağlık Bakanlığı'nın Aile Hekimliği ile ilgili uygulaması hakkında AK Parti İlçe Başkanı Melih Çakırca, bakanlığın uygulamaya koyduğu kararın vatandaşlara şimdiye kadar görmedikleri kazanımları sağlayacağını vurguladı.
  Çakırca, ‘Her Eve Doktor’ sloganıyla yürütülen Aile Hekimliği projesiyle hastaların bundan böyle doktorların ayağına gitmeyerek, tam tersi doktorların hastaların ayağına gideceğini kaydederek, uygulamanın sayesinde Sağlık Ocaklarının da yükünün hafifleyeceğini kaydetti.
  Açıklamasında, AK Parti'nin hizmet anlayışının temelinde ‘insan’ olduğunu belirten Melih Çakırca, “AK Parti olarak bizler, sistemimizi insan üzerine bina ettik. İnsan üzerine sistemi geliştirdik. Çok daha etkili verimli ve kaliteli bir sağlık sistemi oluşturduk” ifadelerini kullandı.
  Son günlerde Ayvalık’ta ki Verem Savaş Dispanseri ile ilgili kamuoyu oluşturulmasına şaşırdığını belirten Çakırca, birilerini bu konuda vatandaşları ve kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğini vurgulayarak, “11 Ekim 2010 tarihinde Balıkesir ilimiz ve ilçelerimiz genelinde Aile Hekimliği uygulamasına geçileceğinden koruyucu sağlık hizmetleri Aile Hekimlerine verilecektir. Dolayısıyla Verem Savaş dispanserlerinde takip edilen Tüberküloz hastalarının takibi de Aile Hekimlerince yapılacaktır. Hastalık ile ilgili ileri takip gerektiren vakalar,  uygulama kapsamında kurulması öngörülen, toplum sağlığı merkezine yönlendirilecek ve oradaki görevli Verem Savaş yetkilisince değerlendirilecektir” dedi.
 
DİSPANSER BİNASI ATIL KALMAYACAK
  Ayvalık Devlet Hastanesi'ne Eylül ayı başından bu yana Göğüs Hastalıkları uzmanı tayin edildiğini kaydeden Çakırca, “Hastanemizde Göğüs Hastalıkları Uz. Dr. Faruk Aydın görevine başlamıştır. Tüberküloz hastalarının da Göğüs Hastalıkları uzmanı tarafından takip ve tedavi edilmesinin daha uygun olacağı kanısındayım. Ayrıca hastanemizdeki Röntgen cihazlarımız daha modern ve hızlı olarak çalışmaktadır. Akciğer tomografisi içinde hastanemizde tomografi cihazı da bulunmaktadır” dedi.
  Çakırca, tepkilerin sürdüğü Verem Savaş Dispanserinin bulunduğu binanın ise atıl kalmayacağının altını çizerek, “Ayvalık Devlet Hastanemize bağlı birimlerden birinin söz konusu binaya taşınmasını sağlayarak, halkımızın sağlık sorunlarına hizmet vermesini amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2010, 00:13
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160