GÖZLATINA ALINAN EMEKLİ KOMİSER SERBEST BIRAKILDI

GÖZLATINA ALINAN EMEKLİ KOMİSER SERBEST BIRAKILDI

 Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Gömeç Bölge Trafik Denetleme Amirliği'nin adını kullanarak yıllık abone ücreti 450 lira olan bir dergiyi satmaya çalıştığı ve bu dergi üzerinden haksız kazanç sağlamaya kalkıştığı iddia edilen bir emekli komiser yakalanarak gözaltına alındı.
  Edinilen bilgiye göre, kendisini Gömeç Bölge Trafik Denetleme Amiri olarak tanıtarak, bu birim adına bir dergi bastırdıklarını belirtip, Ayvalık Kamyoncular Kooperatifi Başkanı O.T.’den telefonla bu dergiye abone olup olmayacağını soran bir kişi, kooperatif başkanından olumlu yanıt aldı. Bunun üzerine telefondaki kişi, O.T’den, bir polis memuru göndereceğini ve dergiye yıllık abone bedeli olarak 450 TL’yi bu polis memuruna vermesini istedi.
  Telefondaki kişinin ses tonundan kuşkulanan Ayvalık Kamyoncular Kooperatifi Başkanı, Gömeç Bölge Trafik Denetleme Amirliği'ni arayarak, söz konusu dergiyle ilgili bilgi almak istedi. O.T.’in, Gömeç Bölge Trafik Denetleme Amirliği ile yaptığı görüşme sonrasında böyle bir derginin olmadığını anlayınca durumu Emniyet güçlerine haber verdi.
  Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce yapılan bir operasyonla olayla ilgisi olduğu iddiasıyla emekli komiser olduğu öğrenilen H.A. dolandırıcılık şüphesiyle gözaltına alındı.
  Gözaltına alınan H.A.’nın Manisa’da da kendisini Maliye Müfettişi olarak tanıtarak yine bir kooperatifi dolandırmaya çalıştığı iddia edildi. Emniyet güçlerince, Manisa’dan Ayvalık’a getirilip, adliyeye sevk edilen H.A., yapılan sorgulamanın ardından saat 19.00’da serbest bırakıldığı öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2010, 21:43
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160