GÜREŞ ÖNCESİNDE DEVE SUCUKLARI BEĞENİYE SUNULDU

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde bu yıl 9. su düzenlenecek olan Devek Güreşleri öncesinde deve sucukları ilçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanında meraklılarının beğenisine sunuldu.

GÜREŞ ÖNCESİNDE DEVE SUCUKLARI BEĞENİYE SUNULDU
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde bu yıl 9. su düzenlenecek olan Devek Güreşleri öncesinde deve sucukları ilçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanında meraklılarının beğenisine sunuldu.

  Ege'nin en güçlü pehlivan tülülerine ev sahipliği yapmaya hazırlanan Ayvalık’taki organizasyona Kültür Bakanlığının da destek verdiği öğrenilirken, organizasyon kapsamında; Kaymakamlık Kupası, Belediye Başkanlığı Kupası, Esnaf Odası Kupası, Kamyoncular Kooperatifi Kupası, Şoförler ve Otomobilciler Kupası ve Ayvalık Deveciler Cemiyeti Kupası kategorilerinde tülülerin baş, başaltı gibi dallarda kıran kırana mücadele etmesi bekleniyor. Her yıl olduğu gibi bu yılda; Ege’nin en büyük deve güreşleri organizasyonlarının yapıldığı Selçuk'taki kadar iddialı olacağı belirtilen güreşlere katılacak Ayvalıklı develerin sahipleri ise festivalden kendilerine gelecek geliri; kısa bir süre önce evi yanan ilçenin sevilen simalarından Atilla Mutlu ve ailesine bağışlayacağı öğrenildi. 9. Ayvalık Deve Güreşlerinde; İzmir-Ulucak'tan Çılgın Özer, Arap Özer, Türkmen Bey, Aydın'dan; Metin Çetin, Armutlu'dan; Genç Yağız Efe (Öge 1), Yağız Efe (Kılıçdaroğlu), Bağyurdu'dan; İzmir Çapkını, Sarayköy'den; Kırburun, Şendaylak, Bayramiç'ten; Yarım Dünya (Çılgın Muro), Yarım Dünya 2 (Terdöken), Germencik'ten; Reis, Ayvacık'tan; Yağcı, Burhaniye'den; Ayhanoğlu, Borahan, Ayazbekir, Ayvalık'tan; Ali Efe (Gece Yarısı), Kılıç Ali (Kabus), Hasan Tülü, Zorba, Canbey (Tekeyörüğü) gibi deve güreşi tutkunlarının yakından tanıdığı 120 tülü arenada Ayvalıkgücü Belediyespor için kapışacağı vurgulandı.

  Ayvalık Deveciler Cemiyeti Lideri Mustafa Yatkın öncülüğünde çalışmalarını yürüten tertip komitesinin Pazar günü yapılacak kusursuz bir organizasyonla taçlandırılması için tüm hazırlıklarını tamamladığı belirtildi.

 

TEK DİLEKLERİ 12 ŞUBATTA HAVA MUHALEFETİ OLMAMASI

  Ayvalık'ta ki geleneksel deve güreşleri organizasyonu sırasında görev yapacak olan cazgırların, davul zurna eşliğinde; 'Yumurtayı, yumurtaya vurdun mu çıkar ortaya sarısı, pehlivan güreş yeri Ayvalık Arenası' şeklindeki manilerle tülülerin güreşmesine katkı vereceğini kaydeden Yatkın, Aylardır yoğun bir çalışma temposuyla organizasyonu için ter döktüğümüz, Sayın Belediye Başkanımız Hasan Bülent Türközen'in himayesindeki organizasyonumuzda, Türkiye'nin en iddialı başpehlivan develeri Ayvalık Arenasında olacaktır. Organizasyonumuza davet ettiğimiz 120 deveci ve beraberindeki develerin kalacakları yerler titizlikle hazırlandı diye konuştu.

  Hava muhalefeti olması halinde deve güreşlerini iptal etmek zorunda kalacaklarını kaydeden Tertip Komitesi Başkanı Mustafa Yatkın, Ancak olumsuz hava koşulları nedeniyle güreşler iptal edilecek olursa biz yine de deve sahiplerinin ulaşım masraflarını karşılayacak ve onları mağdur etmemeye çalışacağız. İnşallah, deve güreşi severlerin yıllarca unutamayacakları organizasyonumuz sırasında olumsuz hava koşullarına maruz kalmayız ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2013, 23:12
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER