KAÇAK GÖÇMENLERE YUNAN ZULMÜ

KAÇAK GÖÇMENLERE YUNAN ZULMÜ
Türkiye’ye yasadışı yollardan girerek, insan tacirleri tarafından Ege kıyılarından AB ülkesi Yunanistan’ın Midilli Adası’na götürülmek istenilen göçmenlerin hayali yine suya düştü.

  Balıkesir’in Ayvalık ilçesinden bir Zodyak botla umuda yolculuk yapmak isteyen Suriye ve Burmalı oldukları öğrenilen 8’i kadın 28 kaçak göçmen, Yunan Sahil Güvenlik botlarına yakalandı. Ege denizindeki uluslar arası sularda yaşanılan olayda, göçmenleri ülkelerine sokmak istemeyen Yunanlı Sahil Güvenlik timinin; göçmenleri Türk karasularına sürüklediği iddia edildi. Bununla yetinmeyen Yunan askerlerinin 28 kaçak göçmeni taşıyan Zodyak botun çıkma seyyar motorunu bozarak, botun arka kısmının bir bölümünü de bıçakla patlattıkları savunuldu. Çoğunluğu Suriyeli olduğu vurgulanan kaçak göçmenlerin Ege Denizinin üzerinde yaşadıkları can pazarını bir cep telefonuyla Türkiye’deki kamplarda bulunan Suriyeli yakınlarına bildirmesinin ardından, kamplardaki Suriyeli sığınmacıların da yaşanılan durumu yetkililere bildirdiği ve kamp yetkililerinin de askeri makamları arayarak Ayvalık’a bağlı Küçükköy beldesinin dünyaca ünlü Sarımsaklı Plajları açıklarında yaşanılan olaydan haberdar edildiği öğrenildi.

  Saat 11.00 sıralarında denizin ortasında yaşanılan can pazarının, olay yerine ulaşan Ayvalık Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı botların ulaşmasıyla sona erdiği öğrenilirken, kaçak göçmenlerin kendilerini mutlak bir ölümden kurtaran Sahil Güvenlik ekiplerine büyük bir sevgi gösterisinde bulunduğu kaydedildi. Ayvalık Sahil Güvenlik botları tarafından Sarımsaklı kumsalındaki bir iskelede Küçükköy Jandarma Karakol Komutanlığı ekiplerine teslim edilen 28 kaçak göçmenin Ayvalık Devlet Hastanesinde yapılacak sağlık kontrollerinin ardından, sınır dışı edilmek üzere Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne telsim edileceği belirtildi

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2013, 23:07
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160