Kadına şiddete karşı toplandılar

Kadına şiddete karşı toplandılar

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Kaymakam Gökhan Görgülüarslan başkanlığında gerçekleşen toplantıda ilçe genelinde kadına şiddet ve buna karşı alınacak önlemler masaya yatırıldı.
 


Ayvalık Kaymakamlık makamında gerçekleşen toplantıda; Cumhuriyet Başsavcısı Kürşat Albayrak, İlçe Emniyet Müdürü Turgut Coşkun, İlçe Jandarma Komutanı Güneş Eliş, İlçe Sosyal Hizmetler Müdürü Hamza Bozkurt, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Kevser Uyan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır hazır bulundu.
Toplantıda; 25 Ocak2021 tarihinden itibaren 81 ilde hayata geçirilen elektronik kelepçe uygulamasının ilçe bazında değerlendirilmesi masaya yatırılırken, 6284 sayılı kanun kapsamında aile içi kadına şiddet olayları kayıt ve risk değerlendirme formu hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesindeki Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri (ŞÖNİM) ile bilgilendirilen riskli vakalarla ilgili yapılabilecek çalışmalar değerlendirildi.
Aile içi kadına yönelik şiddet kapsamında önleyici ve koruyucu tedbirlerin değerlendirildiği toplantıda, aile içi şiddeti arttıran sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel koşullarla, psikolojik risk arttıran etkenler konusunda da somut adımlar atılması kararlaştırıldı.
Toplantıda İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen KADES uygulamasının şiddete uğrayan kadınların yardımına kolluk güçlerinin zamanında yetişmesi açısından son derece işe yarayan bir uygulama olduğu konusunda görüş birliğine varılırken, uygulama kapsamında meydana gelebilecek şiddet olaylarına daha çabuk ulaşılması için de yapılabilecekler hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

(Suat Salgın)

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2021, 13:28
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160