Korona virüs karantinasındaki mahallelere şefkatli ellerini uzatıyorlar

Korona virüs karantinasındaki mahallelere şefkatli ellerini uzatıyorlar
Korona virüs karantinasındaki mahallelere şefkatli ellerini uzatıyorlar
 

 

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; yoksul ve ihtiyaç sahibi insanların yardımına Hızır gibi yetişmesiyle tanınan Ayvalık Şefkat Evleri Derneği, bu kez de mutasyona uğrayan Kovid19 virüsü nedeniyle karantina altına alınan mahallelerde ikamet edenlerin umut ışığı oldu.

 

Başarılı sosyal çalışmaları nedeniyle ilçe halkının “Fatma Anne” diye nitelendirdiği Fatma Cavlı’nın başkanlığında faaliyetlerini sürdüren dernek üyeleri, evlerinde Korona virüs tedavisi gören ve tedavi süresince karantina altında tutulanlara gıda paketlerinin yanı sıra taze sebze-meyve, et ve özellikle de ekmek desteğinde bulunuyorlar.

Gerçekleştirdikleri örnek yardım faaliyeti hakkında gazetecilere açıklamalarda bulunan Ayvalık Şefkat Evleri Derneği Başkanı Fatma Cavlı, Korona virüs’e yakalanan ve evlerinde karantina altına alınan vakalarla ilgili kendilerine gönderilen ihbarlar üzerine harekete geçip,  bu vatandaşlar için gıda paketleri ve bol miktarda sebze-meyve poşetleri hazırladıkları anlattı.

Hayırseverlerin destekleriyle hazırladıkları gıda paketlerini Kovid19 karantinası altında olanlara dernek bünyesindeki araç ve gönüllülerin otomobilleriyle ulaştırmaya çabaladıklarını kaydeden Başkan Fatma Cavlı, “Son zamanlarda mutasyona uğrayan Koronavirüs nedeniyle ilçemizdeki 6 köy karantina altına alındı. Bu köylerde doğru düzgün bakkal bile yok. Karantina altına alınan Odaburnu köyünde bakkal bile yok. Biz de en azından bu köylerde yaşayan insanların ellerinden tutarak, evlerinde tencerelerinin kaynaması için çaba gösteriyoruz “dedi.

Hazırladıkları gıda ve ihtiyaç paketlerini Ayvalık Kaymakamlığı ve muhtarlar aracılığıyla karantina altında olan köy sakinlerine jandarma bariyerinin üzerinden ulaştırmaya çalıştıklarını belirten Başkan Cavlı,  halen daha çok riskli kentlerden biri olan Balıkesirlilerle, Türkiye genelindeki vatandaşlara da seslenerek, “Lütfen bu virüsü basite almayalım. Bugün sadece Ayvalık’ta bile 6 köy karantina altında. Virüs vaka sayısını her geçen gün daha da arttırmaktadır. Bu yüzden de lütfen maske-mesafe-hijyen kuralıyla, alınan tedbirlere harfiyen uyalım. Askerimize, polisimize yazık. Köylümüze yazık. Virüse karşı rehaveti bırakalım artık” diye konuştu.

Ayvalık’ta karantina altında olan Yeniköy Muhtarı Ertuğrul Devecioğlu ise, Ayvalık Şefkat Evleri Derneği Başkanı Fatma Cavlı’ya teşekkür ederek, “Sağolsun karantina altındaki köyümüzde evlerinden dışarı çıkamayan köylümüze yardımcı olmaya çalışıyor. Allah onlardan razı olsun.” İfadelerini kullanarak, tıpkı Fatma Cavlı gibi O’da vatandaşların Kovid19 önlemlerine harfiyen uyulmasını istedi.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER