MHP BALIKESİR İL YÖNETİCİLERİ AYVALIK’TA KONUŞTU

MHP BALIKESİR İL YÖNETİCİLERİ AYVALIK’TA KONUŞTU

Bir süre önce Balıkesir genelinde yerel seçim startı alan MHP İl Başkanlığı yöneticileri, ilçede bu kapsamda yeni bir toplantı daha gerçekleştirdi.
  MHP Ayvalık İlçe Başkanı Dursun İnan’ın yanı sıra, MHP ilçe yöneticileri, Ayvalık-Küçükköy Belediyelerinin MHP’li meclis üyeleri ve partililerle Ayvalık Ülkü Ocağı binasında bir araya gelen Balıkesir İl yöneticileri geniş katılımlı bir toplantı yaparak, Ayvalık merkez, beldeler ve köyler olmak üzere ilçenin genel fizibilitesini masaya yatırdı. MHP Balıkesir İl Başkan Yardımcısı ve partinin Ayvalık sorumlusu Ferdi Boran’ın öncülüğünde, MHP İl Disiplin Kurulu Başkanı Özdemir Kalkan, İl Sekreteri İbrahim Dede, İl yönetim kurulu üyeleri Rafet Can ve Mustafa Alkaya isimlerinden oluşan MHP’liler, toplantıya katılan basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlamayı ihmal etmedi.
  Toplantı öncesinde bir basın açıklaması yapan MHP Balıkesir İl Başkan Yardımcısı Ferdi Boran, Milliyetçi Hareket Partisi Balıkesir İl Başkanlığı olarak çıkarılan Büyükşehir yasasını hem teşkilat yöneticilerine hem de halkı bilinçlendirmek için yaptıkları toplantılardan birisini daha gerçekleştirdiklerinin altını çizdi. Boran yaptığı açıklamada, “Milliyetçi Hareket Partisi il ve ilçeleriyle iç içe 14 ay kala çalışmalarını başlatmış ve hız kesmeden 4 koldan sahaya inerek ülkenin bugünü ve yarınını irdeleyerek ülkenin sorunlarının çözümlerini milletimizle paylaşacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi, Türk milletinin şerefe ve namus simgesi şanlı bayrağına yapılan saygısızlıkları, kan ve şiddet payesi bez parçalarının rest çekercesine orada burada sallanmasını unutmayacak, sabıkalı bölücülere de hakkını helal etmeyecektir. Üzülerek söylemek istiyorum ki, 2012’de Türk milletine tuzak kurmaya, çelme takmaya ve önünü tıkamaya çalışanların yüzü gülmüştür. Varlığımızı, birliğimizi ve dirliğimizi bozmak için fırsat kollayanlara gün doğmuştur” ifadelerini kullandı.
  AK Parti’nin gafletle ihanet arasında gidip gelen yanlışları, bölge üzerinde emelleri bulunanların durmak bilmeyen faaliyetleri, Ortadoğu’nun bulaşıcı istikrarsızlıkları, emperyalistlerin yeniden harita çizme konusundaki inatları ülkeyi sonu karanlık bir mecraya sokmuş olduğunu kaydeden Boran, “Hangi taraftan bakarsak bakalım 2012 güçlüklerin çoğaldığı, kamplaşma ve cepheleşmelerin zirveye taşındığı bir dönemin adı olmuştur. Tümüyle ortadadır ki, MİT-KCK arasındaki kuşkulu ilişkiler ağı bu yılda açığa çıkmıştır. Devlet kurumlarındaki çatışma, yargı bağımsızlığına vurulan darbe bu yıl iyice kemikleşmiştir. Bu yılda, sözde darbe davalarında verilen kararlar haksızlığı, adaletsizliği ve vicdansızlığı tescillenmiştir. Rejim ve sistem hazımsızları, millet ve milliyetçilik düşmanları bu yılda iyice şımarmışlardır. Bölgesel kaos, Suriye’deki kanlı hesaplaşmalar, Irak’taki sürtüşmeler bu sene kontrolden çıkmıştır. Milli bayramlara tahammülsüzlükler, cumhuriyet karşıtları bu yıl daha da belirginleşmiştir.  İsyan elebaşları övülmüş, hainler bu yılda kutsanmıştır. Gündeme getirilen başkanlık sistemi, kabul edilen Büyükşehir Belediyesi Kanunu federasyon modelinin ön hazırlıkları olarak bu yıla mühür vurmuştur. PKK’ya af çağrıları, İmralı canisinin temize çıkarılma sinsilikleri, militanları aklama düzenekleri, terörle müzakere kararlılıkları, dağa çıkmayı meşrulaştırma hezeyanları ve teröristlerle kucaklaşmalar bu yılda sürmüştür. Başbakan Erdoğan’ın ustalık dönemi, Türkiye’nin çöküş ve yıkılış şifrelerini içinde barındırmış ve hayal olan ne varsa gerçeğe çevirmiştir” ifadelerini kullandı.
  2014 yerel seçimlerinde Ayvalık Belediyesi’ni MHP’li bir belediye başkanının yöneteceğine inandığını kaydeden Ferdi Boran, “Milliyetçi Hareket Partisi olarak Ayvalık Belediyesi’ni aldığımız ilk haftadan itibaren halkımız MHP’li yönetimin farkını ve halkın yanında olduğunu görecektir” diye konuştu.
 
“İSTESEYDİK APOYU YAKALADIĞIMIZ GÜN UÇAKTAN AŞAĞIYA ATARDIK”
  MHP olarak Türkiye’nin yararına olacak her türlü çalışmaya tam destek verdiklerini kaydeden Boran, son beş yıl içinde ülke genelinde yüzü gülen insana rastlamadığının altını çizdi. MHP’nin hiçbir seçimde herhangi bir siyasi partiyle ortaklaşa hareket edebilme lüksünün olamayacağını belirten Ferdi Boran tek amaçlarının ülkenin altını oymaya çalışanlara inat temelini doldurabilmek ve sağlamlaştırabilmek için mücadele verdiklerini anlattı. Hükümetin, İmralı’da tutuklu bulunan terörist başı Abdullah Öcalan ile görüşmesini vahim bir gelişme olarak değerlendiren Ferdi Boran, “İlk etapta biz İmralı ile görüşmedik diyorlar, daha sonrasında ise görüşmeyi gerçekleştirdiklerini itiraf ediyorlar. Bize neden koalisyon hükümeti ortağıyken Apo’yu asamadığımızı soruyorlar. Biz isteseydik, terörist başına çuvalı geçirerek ülkeye getirirken uçaktan da aşağıya atabilirdik. Ama eğer biz Apo’yu asmış olsaydık, bugün Apo, bir kahraman olurdu. Bize göre bir insanın tutsak kalması ölmesinden daha kötüdür. Ama AKP iktidarı şu anda bu tutsaklığı kaldırdılar. Abdullah Öcalan şu anda bir tutsak değil, lüks içinde bir yaşam sürmektedir. Şu anda da O’nunla görüşmeye gidiliyor. Bu benim kanıma dokunuyor. Sadece benim değil MHP’li olan her arkadaşımın bu durumun kanına dokunduğuna inanıyorum. Bugün o görüşmeye gidilmesi bu ülke için gerçekten vahim bir durumdur” diye konuştu.
  Hükümetin muhalefet partiler tarafından yönetilen belediyelere yönelik operasyonlarını da değerlendiren Boran, yıldırma politikalarının bir parçası olarak gördüğü operasyonların ardından yapılacak ilk yargılanmada gözaltına alınanlarla halen daha tutuklu durumdaki herkesin dışarıya çıkacağından emin olduğunu da kaydetti.
 
“MHP OLARAK ÜLKE GENELİNDEKİ TÜM BELEDİYELERE TALİBİZ”
  MHP Balıkesir İl Disiplin Kurulu Başkanı Özdemir Kalkan ise, 2014 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde ülke genelindeki tüm belediyelerin yönetimlerine talip olduklarını belirterek, “Yerel seçimlerde ülke genelinde kazanacağımız belediye sayısının az olması bizim işimize gelmiyor. Allah’ın bize yardımcı olacağına inanıyoruz. Halkımızın da bu konuda duyarlı davranmasıyla,  biz Balıkesir genelindeki belediyeleri alarak MHP’li yönetimlerin başarısını halkımızla birlikte paylaşmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu. Basına yönelik açıklamaların ardından, yapılan toplantı daha sonra basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2013, 20:35
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER