Minik öğrenciler 1 TL’ye kartpostal satarak sokak hayvanlarını doyurdu

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, öğrenciler 1 TL karşılığında sattıkları kartpostallardan elde ettikleri gelirle sokak hayvanlarına mama aldı.Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nun eşi Didar...

Minik öğrenciler 1 TL’ye kartpostal satarak sokak hayvanlarını doyurdu

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, öğrenciler 1 TL karşılığında sattıkları kartpostallardan elde ettikleri gelirle sokak hayvanlarına mama aldı.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nun eşi Didar Kafaoğlu ve Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan’ın da üyesi oldukları Mini Mini Empati Kulübü’nün kurucusu olan okul öğrencilerinden Sam Tuncel’in öncülüğünde başlatılan kampanyaya ilçe halkı tam destek verdi. Ayvalık’taki esnafların 1 TL karşılığında katıldıkları projede satın aldıkları mamaları cadde ve sokaklardaki sahipsiz kedi-köpeklere yediren minik öğrencilerin sevinci görülmeye değerdi.

Sam Tuncel, soğuk ve çetin geçen kış mevsiminde sokak hayvanlarının yiyecek bulmakta son derece zorluk çektiklerinin altını çizerek, “Bu hayvanlara sahip çıkmak ve onların karınlarını doyurabilmek çok güzel bir duygu. Aç olduğunu biz insanlara anlatamayacak kadar çaresiz olan bu hayvanlara toplum olarak hepimizin sahip çıkması gerekiyor” dedi.

15 Eylül Ortaokulu bünyesindeki öğrencilerin ziyaret ederek, kampanyaya destek istedikleri Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır da, minik öğrencilere tam destek verdiğini söyledi. Bahadır, “Her şey hayalle başlar. Ne yapabileceğinizi düşüneceksiniz. Ne yapacağınızı konuşurken, ortaya zaten ne yapmanız gerektiği çıkacaktır. Bakın ne güzel Mini Mini Empati Kulübü bünyesinde düzenlediğiniz bu faaliyeti de adım adım örmüşsünüz ve şimdi onu uygulamaya çalışıyorsunuz. Sonucunda da çok güzel işlerin ortaya çıktığını bunun ardından da vatandaşlardan çok güzel tebrikler aldığınızı göreceksiniz. Bunun mutluluğunu yaşayacaksınız” ifadelerini kullandı.

Müdür Bahadır, minik öğrencilere 1 TL karşılığında satın aldığı kartpostallarla da destek vermeyi ihmal etmedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2018, 11:56
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER