ŞEREF ÇETİN’DEN İMZA GÜNÜ

ŞEREF ÇETİN’DEN İMZA GÜNÜ

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde başarılı tiyatro oyunlarının yanı sıra, sosyal sorumluluk olarak gördükleri konularda yapmış oldukları ücretsiz tiyatro gösterimleriyle toplumsal mesajlar vermek, ücretsiz kitap dağıtmak, köylerde ücretsiz diş taraması yapmak ve ücretsiz oyunculuk kursları düzenlemek gibi çalışmalarıyla tanınan Şeref Çetin Tiyatrosunun kurucusu, oyuncusu ve yönetmeni Şeref Çetin, yazdığı iki oyunu kaleme aldığı, ‘Toplu Oyunlar 1’adını taşıyan kitabının imza gününde hayranlarıyla buluştu.

  Güncel hayatta internet kullanıcılığının yanı sıra televizyon ekranında ki dizi tutkunlukları nedeniyle sayıları hızla azalan tiyatro izleyicisini yeniden salonlarına çekebilmek ve tiyatroyu sevdirebilmek için evlerde, halk otobüslerinde ücretsiz tiyatro oyunu servisi yapmasıyla ülke genelinde tanınan tiyatro sanatçısı Şeref Çetin’in, önceki gün Ayvalık’ta Hatipoğlu Pastanesinde, saat 12.00 ile 16.00 arasında bir süre önce gurup olarak sergiledikleri ‘Demirdöven Kadınlar’ ve bu günlerde Ankara’da Halk Oyuncuları Tiyatrosu tarafından sergilenen ‘Kayıp Şehrin İnsanları’ adlı kendi yazdığı iki tiyatro oyununu topladığı kitabın imza gününün gördüğü yoğun ilgiden oldukça memnun olduğu gözlendi.

 

AMAÇ, GENÇ TİYATROCULARA YÖN VERMEK

  Şeref Çetin Tiyatrosu Topluluğunun tüm üyelerinin hazır bulunduğu imza gününde, Zinde Yayınevinden çıkan kitabın 2 yıllık bir emeğin eseri olduğunu belirten Çetin, “İlk basımda 2 bin adet bastırılan eserimizin, özellikle İstanbul ve İzmir gibi metropol kentlerde gördüğü yoğun talep nedeniyle 2. baskısı yapılmaya başlandı. Amacımız okuyucuya tiyatro eserlerini de sevdirebilmek ve okutmaktır. Çünkü tiyatro eseri okumanın, en azından bir şiir kitabı kadar bir roman kadar keyifli olduğuna inanıyorum. Bunun yanı sıra da bu eserimizin tiyatro oyuncularına da bir yön belirlemesine katkıda bulunacağını düşünüyorum. Önümüzdeki aylarda da ‘Bakır Atlılar’ adlı tiyatro oyunumuzun kitabını yayınlanacak. Bu kitabımızın da mizanpajı tamamlanma aşamasındadır.  Kitabımızın oluşturulmasında emeklerini esirgemeyen Orhan Saran, Veysel Topuz, Halil Özer, Şenol Akpınar, F. Mine Diler, Cüneyt Mutlu Bekaroğlu, Şükran Geylan, Veysel Tacir, Erden Onay ve tüm Şeref Çetin Topluluğu üyelerine şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2012, 21:40
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER