ŞEYTAN SOFRASI FIRTINAYA DAYANAMADI

ŞEYTAN SOFRASI FIRTINAYA DAYANAMADI

Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy beldesi sınırları içinde bulunan dünyaca ünlü Şeytan Sofrası, üç gündür esen şiddetli fırtınaya teslim oldu.
  Ayvalık’ta oldukça etkili olan şiddetli poyraz ve aşırı soğuk hava ilçede hayatı olumsuz yönde etkilerken, özellikle havanın kararmasının ardından iyice şiddetlendiği gözlenen fırtına, önceki gün akşam saatlerinde Şeytan Sofrasında bulunan bir turistik tesiste büyük zarara yola açtı. Bir kaya oyuğunun ayak izine benzemesi ve ilçenin en yüksek tepesi olması nedeniyle özellikle yaz aylarında güneşin batışını izlemek için binlerce yerli ve yabancı turistin akın ettiği Şeytan Sofrasında oldukça etkili olan fırtına, Küçükköy Belediyesine ait Fırat Kılıç adlı girişimcinin kiraladığı turistik dinlenme tesisinin çatı ve çelik konstrüksiyonlarını havaya uçurdu. Tonlarca ağırlığındaki çelik konstüksiyonların şiddetli esen poyraz sonucunda uçması ve tesiste ciddi maddi hasar oluştururken, söz konusu olayda şans eseri ölen ya da yaralananın olmadığı öğrenildi.
  Ayvalık ve çevresini etkisi altına alan şiddetli fırtına ve aşırı soğuk hava dalgasının birkaç gün daha etkili olması bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2012, 21:01
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160