ŞEYTAN SOFRASI MEVKİİNDEKİ YANGINDA BİR ŞEYTANLIK VAR

ŞEYTAN SOFRASI MEVKİİNDEKİ YANGINDA BİR ŞEYTANLIK VAR

ŞEYTAN SOFRASI MEVKİİNDEKİ YANGINDA BİR ŞEYTANLIK VAR

-AKIN’DAN ORMAN YANGINLARINA İLİŞKİN SERT TEPKİ

-DOĞANIN KATLİAMINA İZİN VERMEYECEĞİZ

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın son zamanlarda yaşanan ve sabotaj iddiası bulunan Kaz Dağları’nda ve Ayvalık Adaları Şeytan Sofrası mevkiinde meydana gelen yangınlarla ilgili açıklamada bulundu. Akın’ın açıklaması şu şekilde;

Ayvalık Şeytan Sofrasındaki tabiat parkının en güzel noktasının imara açılmasını yargı durdurmuştu. Şimdi tam da bu noktada yangın çıktı çok büyük bir alan kül oldu. Doğa harikası Ayvalık Şeytan Sofrası mevkiinde bir şeytanlık planlanıyor.

Yangınların özellikle turizm bölgelerinde çıkıyor olması ve bu alanlarda yapılaşmaya izin veren düzenlemelerin olması sabotajların önünü açıyor. Türkiye’nin doğal değerlerinin yıkıma uğramasında AKP’nin inşaat eksenli ekonomik büyüme politikaları etkili oluyor. Doğal koruma bölgesi olan bu alanları ranta açan mevcut düzenlemelerin derhal yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor. İnşaat uğruna, maden uğruna doğanın tahribatına izin vermeyeceğiz.

Türkiye’yi cennet yapan doğal değerlerimize kıymayın, doğa düşmanı bu anlayıştan vazgeçin, yeşili sermayeye dönüştürmeyin. Bu konunun aydınlanması için gereken meclis araştırma önergesi dahil bütün yasal yolları kullanacağım.

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2017, 22:34
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER