TÜRKÖZEN FENA PATLADI

TÜRKÖZEN FENA PATLADI

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Belediye Meclisi üyeleri Şubat–2011 Olağan toplantısını yapmak üzere önceki gün Belediye Fuaye Salonunda bir araya geldi.
  Yapılan toplantıda CHP’li ve MHP’li tüm meclis üyeleri eksiksiz hazır bulunurken, toplantı gündemi İmar Komisyonundan gelen 7 maddelik konularla, meclise yeni gelen tek maddelik konulardan oluştu. Yapılan Şubat ayı olağan meclis toplantısında, ilçedeki bir turizm ve seyahat firmasının daha önce yaptığı başvuruda alınan meclis kararına istinaden minibüs güzergahına itiraz etmesiyle ilgili dilekçe değerlendirilerek hukuk komisyonunda incelenmesine karar verildi.
  Yapılan toplantıda bundan sonra meclis toplantılarında imar konularının 2 ayda bir değerlendirilmesine karar verilirken, Ayvalık’ta imar bütünlüğü konusunda var olan yanlışlıkları dile getirilmemesine Türközen adeta isyan etti. Ayvalık’ta birçok teknik adamlar ve ilçedeki bazı kurumların bu konudaki duyarsızlığından yakınan Türközen, “Hiç kimse bu kenti nasıl kurtarırız? Bu kentin eski siluetini nasıl koruruz? Eski eserlerde korumacılık nasıl olacak? Yeni kentin, eski kentle bütünlüğü var mı? Yeşil alanlar nasıl düzenlenecek? Hiç kimse hiçbir şeyi düşünmüyor. Sadece ‘bana daha çok kat ver’, ‘Yok yüzde 25, 50, 75 bodrum kat izni ver’, ‘yoğunluk izni ver’ gibi konularla bize geliyor. Ben 8 yıllık belediye başkanıyım. Hiçbir zaman yukarıdaki konulara ilişkin taleplerle karşılaşmadım. İlçemizin genel anlamda en önemli konularından olarak kabul ettiğimiz imar bütünlükleri ile ilgili girişimleri de her zaman bizler dile getirmiş ve kararların alınmasına öncülük etmişizdir. Dışarıdan bir uzman getirilip, ilçede herhangi bir sempozyum yapılmışsa da bunu belediyeden başka hiç kimse yada kurum yapmamıştır. Bugüne kadar imarla ilgili konularda, Ayvalık’ın geleceğine ait hiçbir konuda herhangi bir talep yada teklif almadık. Bakın işte bugünkü meclis toplantımızın ilk maddesi ‘Bodrum katlarının iskâna açılması’ ile ilgilidir. Genelde hep talepler bireysel ve kişinin kendisiyle ilgilidir. Hiçbir zaman Ayvalık’ın geleceğini düşünen bir çaba ne bir kurumdan, ne de herhangi bir teknik adam ya da vatandaştan gelmemesi ilçemiz için çok acıdır” dedi.
  Ayvalık’ın birçok konuda eşi benzeri olmayan bir ilçe olduğunu vurgulayan Türközen, “Bodrum, Marmaris, Çeşme, Foça’yı gidip görün. Buralarda Ayvalık’ta ki farklılıkları göremeyeceksiniz. Birazda bu ilçeyi sevmemiz lazım. Kentimizin menfaatlerini biraz olsun ön plana almamız gerekir” diye konuştu. Marka şehir diye bir nitelendirmenin doğru olmadığını kaydeden Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, “Bir kent, tek başına marka olabilir mi? Bir ürünün markası olur. Bir tostun, sakızlı kurabiyenin yada zeytinyağının markası olur. Bir kent marka olamaz. Kentin bir kimliği olur. Bunca olumsuz yaklaşımlara rağmen ben yine de Ayvalık’ın daha iyi olacağına ve daha iyi yerlerine geleceğine inanıyorum. Ayvalık’ta yaşayanlar olarak, Ayvalık’ı çok sevmemiz ve hatta üzerine titrememiz lazım” dedi.
 
DOLMUŞ TAKSİCİLERE YİNE REST ÇEKTİ
  Ayvalık Belediyesi’nin Şubat–2011 olağan meclis toplantısında MHP’li Belediye Meclis Üyesi Sema Ünver’in, ilçedeki seyir halinde olan dolmuş taksilerin trafik akışında olumsuz davranışlar sergilemesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirmesinin ardından duygularını dile getiren Türközen, “Şu anda elimde yeterli personel yok. İhale açtım ve personel alımı yapacağım. Bu alımları yaptıktan sonra bu konunun üzerine gideceğim. Her zaman söylüyorum. Dolmuş taksicilere bu hakkı meclis verdi. Meclis gerekirse geri alır. Ben şimdilik dolmuş taksicilere sadece bunları anlatıyorum. Defalarca söylüyoruz. Dolmuş taksicileri depolama yeri neresidir? Sefa mı? Armutçuk mu? Alibey mi? O halde bu araçlar bu depolama yerlerinde olmalıdır. Burada Tansaş önündeki cepte depolama olmaz. Her yerden yolcu alıyorlar. Şu personel alımlarını gerçekleştirdiğimizde bu konuda çok ciddi adımlar atacağız. Dolmuş taksiciler yad yanlışlıklarını düzeltecekler yada gerekirse iptale varıncaya kadar gereken çalışmaları yapacağız. Çünkü biz bu hatları verirken hiç kimseden beş kuruş hat bedeli almadık. Cumhuriyet Meydanındaki taksicilerimize bir ekmek kapısı açtık. Şimdi her birinin 300 bin TL’li durak sahibi olmalarına imkan verdik. Ama bunca iyi niyetimizi halen daha kötüye kullanmaları halinde gerekeni yapacağız” diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2012, 20:28
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160