Yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Midilli Adası’na gitmek istene FETÖ’cüleri taşıyan tekne alabora oldu

Yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Midilli Adası’na gitmek istene FETÖ’cüleri taşıyan tekne alabora oldu

Türkiye’de FETÖ davalarında aranan ve uzun süredir aileleriyle birlikte saklanan çoğu görevlerinden ihraç edilmiş eski öğretmen 4 kişi 2 çocukları ile birlikte, Yunanistan’a kaçmaya çalışırken yakalandı.

Alınan bilgiye göre; bugün 17.45 sıralarında Ayvalık Sahil Güvenlik Komutanlığının Ayvalık Sarımsaklı Çıplak Ada mevkiinde devriye görevi yaparken, bir fiber tekne ile yasa dışı yollarla Midilli Adasına gitmeye çalışan ve içerisinde 6 Türk vatandaşının olduğu teknenin battığı tespit edildi.

4 yetişkin ve 2 çocuğun Ayvalık Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı TCSG 8 ekiplerince su üstünde boğulmak üzereyken kurtarıldı.

E.K., G.K., E.K., A.D., Ş.D. ve E.N.D. isimli 6 kişi Cunda Adası’nda bulunan Ayvalık Sahil Güvenlik Komutanlığı’na getirildi. İnsani yardımların yapıldığı 6 kişi daha sonra Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki polis ekiplerine teslim edildi.

Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğünce yapılan kimlik tespiti ile GBT sorgusu ve üst aramaları neticesinde 2 çocuk haricindeki 4 şüphelinin FETÖPDY Silahlı Terör örgütü üyesi oldukları, Bursa’da haklarında Adli İşlem yapıldığı öğrenildi.

Şüphelilerin üzerlerinde toplam 13 bin Euro ve 5 bin 350 dolar para ele geçirildiği öğrenildi.

Ayvalık Polisi’nin, FETÖ/PDY mensubu kişileri yasa dışı yollarla Yunan adalarına kaçırmaya çalışan kişi veya kişilerin bulunması için çalışma başlattığı öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2018, 00:37
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160