23 bin dekar zeytinlik havadan ilaçlandı

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik ekibi, Güney Marmara Zeytin Hastalıkları ve Zararlıları ile Mücadele Birliği ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile koordineli olarak yürütülen çalışmalar çerçevesinde Edremit Körfezi...

23 bin dekar zeytinlik havadan ilaçlandı

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik ekibi, Güney Marmara Zeytin Hastalıkları ve Zararlıları ile Mücadele Birliği ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile koordineli olarak yürütülen çalışmalar çerçevesinde Edremit Körfezi Bölgesinde zeytin sineğine karşı havadan ilaçlama yaptı.

Zeytin sineği popülasyonunun eşik değerlerin üzerine çıkması sonucu Körfez bölgesinde Ayvalık Cunda, Şirinkent, Keremköy mahallinde ve Edremit ilçesi Narlı, Doyuran, Avcılar Altınoluk Fener mahallinde lokal uçakla ilaçlama çalışmaları yapıldı. Meteorolojik faktörlerin müsaade ettiği ölçüde ilk gün faaliyetlerinde 23 bin dekar zeytinliğin uçakla ilaçlaması yapıldı. Bu ilaçlama faaliyetlerinde 460 litre alphacypermethrin ULV zirai ilaç ile bin 840 litre ziray (cezbedici) kullanıldı.

Zeytin popülasyonunun diğer bölgelerde de eşik değerlerin üzerine çıkması halinde, lokal olarak yürütülmekte olan ilaçlama çalışmaları diğer bölgelerde de titizlikle uygulanacak.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160