AK Partili Birol Şahin'den kongre dersi

AK Partili Birol Şahin'den kongre dersi

AK Partili Av. Mehmet Birol Şahin muhalefet partilerine adeta ders verir nitelikte açıklması ile dikkat çekti.

Açıklamasında Şahin,  şunları söyledi:  "CHP İl Başkanı “AK Parti Kongrelerinde Virüs tedbirlerine uyulmuyor!” demiş..

Atalarımız “kelin ilacı olsa başına sürer.!” demiş ya biz de “acaba kendisi nasıl toplantı yapıyor?” diyerek sayın İl Başkanının sosyal ağ hesabında bizzat kendisinin paylaştığı siyasi faaliyetlerinin fotoğraflarına baktık… 

CHP İl Başkanı geçtiğimiz hafta bir ay önce Covid-19 rahatsızlığını atlatan Genel Başkan yardımcısının yanı başında Edremit’te toplantılar yapmış.. Roman çalıştayı, Oda , parti, Belediye ziyaretleri yapmış…

Geçen hafta Edremit’te Roman Çalıştayı adıyla düzenlediği toplantıda iki üç tane roman dışında Roman vatadaşımız katılmamış toplantılarına, kendileri çalıp kendileri oynamış yani..
Toplantıda herkez yan yana ne mesafe var ne de bazılarında maske..

Kendi sayfasında yayınladığı fotoğraflarda küçücük odalarda sıkış tepiş yan yana, omuz omuza nefesleri birbirine karışmış vaziyette toplantılar yapmış meğer ve bu fotoğrafları da kendi paylaşmış; sayfasında halen duruyor..

“Elaleme verir talkını kendi yutar salkımı” misali maskesiz mesafesiz nefes nefese, omuz omuza toplantıları yaptıktan sonra dönüp Ak Parti İl Kongrelerine niye laf ediyor..?

Sebep belli…

Ülkemizde Nisan 2020 ayından beridir Virüs var ve tedbirleri uygulanıyor..

CHP Genel Kurulu Temmuz2020 de yapılmış Ankara’da…Küçük ortakları İyi Parti ise Ankara’da Genel Kurulu’nu Ekim2020 de yapmış…

CHP ve İyi Parti’nin Genel Kurullarının Ak Parti İl Kongrelerinden ne farkı var..?

Fark şu: 
CHP ve İyi Parti’nin Genel Başkanlık ve Genel Merkez Yönetimlerinin seçildiği Genel Kongrelerdeki fotoğraflara bakınca yüzlerde “Bezginlik”, “Bıkkınlık”, “Ümitsizlik”, “Heyecansızlık”  hakim..
Oysa Ak Parti’nin İl Kongrelerinde, Kadın ve Gençlik Kongrelerinde yüzlerde ve solanda “Coşku”, “Heyecan” hakim..

Bu fark CHP ve İyi Parti’li yöneticileri panik yaptırıyor.. O yüzden Ak Parti Kongrelerine nasıl çamur atar nasıl gözden düşürür nasıl engelleriz diye çamur atıyorlar..

Siyasi Partiler Kanunu gereği Ak Parti Kongrelerini bu yıl tamamlamak zorunda..Kendileri 2020 de Covid-19 sürecinde tamamladılar.. 

Ak Parti Kongreleri için bütün tedbirler alınıyor..Kongreye kim nerede oturacak, kim katılacak isim isim belirleniyor..Hepsinin HES Kodları alınıyor.. HES Kod denetimi önceden ve Kongre başlangıcında kontrol ediliyor..En az iki maske ile önceden belirlenmiş ve HES Kodu denetimi yapılmış kişiler salona alınıyor..
Balıkesir Kongresi yapılalı bir hafta oldu..Kongreye katılanlar arasında salondan kaynaklı bir tek Vak’a yok…

Türkiye genelindeki Kongrelerde de aynı durum var..

Bütün Dünyada olduğu gibi ülkemizde de Covid-19 ile mücadele maske, mesafe, temizlik, kısıtlama ve aşı yöntemleriyle yapılıyor.. Ülkemiz virüsle mücadele de en ciddi ve en başarılı ülkeler arasında..

Ülkemsideki kısıtlamalar bütün dünyada uygulanan kısıtlamaların aynısı hatta bazı Avrupa ülkelerde daha yoğun kısıtlamalar uygulanıyor.

Virüs bütün Dünya ekonomisine, bütün ülkelerin ekonomilerine ağır darbe vurdu ve bu süreç devam ediyor. Ülkemizin ekonomisinin bundan etkilenmemesi mümkün değil.. Dünyada da ve ülkemizde hemen her kesim az veya çok virüsün ekonomik etkisinden mağdur oldu.. Bunu Hükümete, Belediyeye, kurumlara bağlamak ve bu kaçınılmaz etkilerden siyaset devşirmeye çalışmak, felaketlerden nemalanma kurnazlığı her şeyden önce ahlaki değildir.

Maalesef siyaset ülkemizde muhalefet siyaseti depremden, virüse, terörden tabii afetlere kadar felaketlerin istismarını yapmayı siyaset zannediyor.. Adeta ülkemizde yaşanan her felaketi kendilerine siyaset imkanı tanıdığı hükümetin yıpranacağı gerekçesiyle sevinçle karşılıyor.. 

Muhalefet artık bu usulün başarılı olmadığını algılaması ve  “Ölü evinin yasçısı düğün evinin tefçisi” olacağına siyaset üreterek ülkesine katkı sağlaması gerekir.."

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2021, 18:01
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER