Ak Partili Şahin, Sarı'yı canlı yayına davet etti

Ak Partili Şahin, Sarı'yı canlı yayına davet etti

Ak Parti’li Birol Şahin’den CHP İl Başkanı Serkan Sarı’ya Davet:

Şahin, çarpıcı açıklamasında şunları söyledi:

"Serkan Sarı’yı Denetim Komisyonuna Davet Ediyorum
Denetim Komisyon Toplantılarımıza Serkan Sarı da gelsin ve Toplantıyı Canlı Yayınlayalım..

Her yıl Ocak ayının ilk Meclis toplantısında Bütün Belediyeler Denetim Komisyonu seçer…Denetim Komisyonunun kaç kişi olacağı Kanunla belirlidir..Meclis önce komisyon üye sayısını belirler Kanun gereği bu sayı 3 veya 4 veya 5 kişi olur..Meclisteki partilerin sayısına göre her partiden temsilci seçilir..Belediye Meclisimiz Denetim Komisyonu’nun 4 kişiden oluşmasına karar vermiştir.
Karar gereğince Komisyonumuzda 2 Ak Parti, 1 CHP, 1 İyi Parti temsilcisi vardır..Geçtiğimiz yıl Komisyonumuz 5 kişiden oluşmuştu 3 AK PARTİ, 1 CHP, 1 İYİ PARTİ li üyemiz vardı..Bu yıl 4 kişi olunca 2 Ak Parti, 1 CHP, 1 İYİ PARTİ li üyeden oluştu..Görüldüğü üzere AK PARTİ bir üyesi azaldı..
Sayın Sarı bu değişimi “CHP Denetiminden Kaçmak” olarak algılaması algı sorununun  artık sağlığı için tehlikeli boyuta ulaştığını göstermektedir.
Her Belediye değişik sayıda üye seçmektedir..Örneğin CHP’li Bandırma, Erdek gibi ilçelerimizde Denetim Komisyonu 3 kişiden oluşturulmuştur..

 Denetim Komisyonu karar vermez, diğer ihtisas komisyonları gibi değildir…Mart ayı sonuna kadar çalışır ve görevi biter. Sadece inceleme yapar ve bir Rapor düzenleyip Nisan ayı ilk Meclisinde raporu Meclis üyelerinin bilgisine sunulur, oylama yapılmaz…

Denetim Komisyonları Belediyenin Gelir, Gider hesapları, bilançosunu, alacaklarını, borçlarını yani mali işlerini Meclis adına denetler, yerindelik denetimi yapamaz..
Ben Büyükşehir Belediyesinde kurulduğu ilk yıldan bu yana 7 yıldır Denetim Komisyonu üyesiyim…

Geçen dönem 20l5 yılında şu anda CHP İl Başkanı olan Serkan Sarı CHP adına seçilmişti..Yevmiye Defteri, bilanço hesabı incelemeye başlayınca “Ben bunarı anlamıyorum fotokopilerini alayım partide muhasebecilere inleteyim” dedi..Denetim Komisyonu üyesi bu evrakları alıp başka birine inceletemez suçtur. Ben “İstediğin dosya, evraka bakabilirsin ama örnek alamazsın suç işlemiş olusun” dedi. Ve CHP Grubuna gidip konuyu anlattım, “Lütfen muhasebeci bir CHP’liyi seçin, inceleme sağlıksız oluyor” dedim CHP sonraki 4 yılda Burhaniyeli Muhasebeci Levent Acartabak’ı seçti ve Levent beyle dört yıl çalıştık..Geçen yıl CHP yine Burhaniye’den Muhasebeci Oktay Erbalan’ı seçti, incelemeyi birlikte yaptık..Bu iki CHP’li Denetim Komisyonu üyesine “İncelemek istediğiniz bir evrak sizden gizlendi mi..?”  diye sorun..

Bütün şeffaflığıyla her bir ihale dosyası, her bir mali tabloyu incelediler..
CHP İl Başkanına sorayım CHP’li ilçe Belediyelerinde Denetim Komisyonuna incelemesi için Yevmiye Defteri veren Belediyeniz var mı..? Kendi Meclis üyelerine bile bilgi vermeyen CHPli Belediyeler ortadayken CHP İl Başkanı her türlü mali tabloyu incelemelerine sunan Büyükşehir’e “Şeffaflık Edebiyatı” yapıyor.. 
Eski gizleme düzenini bu yıl size yaptırmayacağım…CHP’li Belediyelerdeki Denetim Komisyonundaki Ak Partili arkadaşlarımıza Belediyenizin Yevmiye Defterlerininden başlayım bütün ihale dosyalarını vereceksiniz…Gizlediğiniz her harcamayı hemşerilerimize duyuracaksınız…

Sayın Serkan Sarı’yı Denetim Komisyonu çalışmalarına özellikle davet ediyorum..Toplantımıza Sayın Sarı da gelsin neyi incelemek istiyorsa incelesin.. Hatta Denetim Komisyonu toplantımızı sosyal ağından canlı yayınlasın..  "

(Faruk Türk)

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER