Altıeylül’den Çölyak hastalarına destek

Altıeylül Belediyesi ilçe sınırları içinde çölyak hastası olan ihtiyaç sahibi ailelere glütensiz gıda desteği veriyor.Altıeylül Belediyesine bağlı ALGEM Merkezi tarafından ihtiyaç sahibi oldukları tespit edilen 8 çölyak hastası vatandaşın...

Altıeylül’den Çölyak hastalarına destek

Altıeylül Belediyesi ilçe sınırları içinde çölyak hastası olan ihtiyaç sahibi ailelere glütensiz gıda desteği veriyor.

Altıeylül Belediyesine bağlı ALGEM Merkezi tarafından ihtiyaç sahibi oldukları tespit edilen 8 çölyak hastası vatandaşın glütensiz gıda ihtiyaçları ALGEM tarafından karşılanıyor. Üç aylık periyotlarda yapılacak olan ve 34 üründen oluşan destek kolisi hastaların üç aylık glütensiz gıda ihtiyacını karşılayacak.

Bu kapsamda glütensiz gıda desteği verdikleri Yapacak ailesine ziyarette bulunan Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Çölyak hastası olan minik Buğlem’e geçmiş olsun dileklerini iletirken şunları söyledi; “Altıeylül’de derdi olan kim varsa ‘Biz buradayız’ demek için elimizden geldiğince vatandaşımızın yanınızdayız. Elbette biz çocuğumuzun hastalığına çare bulamayız. Ama elimizden gelen desteği vermek için hazırız. Evde çocuklardan birinin keyfi olmadığında bütün ailenin keyfi kaçıyor. Çocuklarımız bizim hassas noktamız. Gıda desteklerimiz sürekli devam edecek. Buğlem kızımız da, canı bir şey çektiğinde Başkan amcasına haber yollasın, elimizden geldiğince ihtiyaçlarını karşılamaya hazırız. Başkan amcanız yanınızda” dedi.

“Yardım alan aile Başkan Avcı’ya teşekkür etti”

Belediye tarafından verilen gıda desteği için memnuniyetlerini dile getiren anne Tuğba Yapacak şunları söyledi. “Süreci zor bir hastalık. Bu süreçte yanımızda olan belediyemize teşekkür ediyoruz. Kızım Buğlem, glütensiz gıdaların bulunduğu koliyi evde gördüğünde havalara uçtu. Bu destek bizlere ilaç gibi geldi. Çocukları sevindirmek kadar güzel bir şey yok. Çölyak hastası bir çocuğun gıda ihtiyacını karşılamak inanın çok zor. Buğlem canı istediği bir şeyi yiyemediği zaman kardeşi de yiyemiyor. Sayenizde bir nebze de olsa bu güçlüğü aşmış durumdayız. Allah sizlerden razı olsun” dedi.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160