"Aşmak için hareket" projesi Edremit’te başladı

Türkiye Beyazay Derneği tarafından başlatılan ve Cumhurbaşkanlığı himayelerinde yürütülen ’Aşmak İçin Hareket’ projesi Edremit’te ilk etkinliğini gerçekleştirdi.Engelli ve engelsiz bireylerin birlikte spor yaparak kaynaşmasını sağlayan...

"Aşmak için hareket" projesi Edremit’te başladı

Türkiye Beyazay Derneği tarafından başlatılan ve Cumhurbaşkanlığı himayelerinde yürütülen ’Aşmak İçin Hareket’ projesi Edremit’te ilk etkinliğini gerçekleştirdi.

Engelli ve engelsiz bireylerin birlikte spor yaparak kaynaşmasını sağlayan ve Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleştirilen ’Aşmak İçin Hareket’ projesi Edremit Kapalı Spor Salonu ve Ferit İdacı Sentetik sahada başladı.

Edremit Kaymakamlığı, Edremit Belediyesi, Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Edremit İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü ve Edremit İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından desteklenen proje kapsamında İlçede öğrenim gören 74 özel eğitim öğrenci ile 74 partner öğrenci, refakatçi öğretmenler ve spor eğitmenleri eşliğinde keyifli zamanlar geçirdi.

Aşmak İçin Hareket projesinin Edremit Sorumluluğunu yürüten Edremit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Özel Eğitim Öğretmeni Hikmet Ercan “Projenin genel amaçları arasında yer alan engelli bireyler ile engelsiz bireyleri tanıştırmak, beraber sportif aktiviteler de bulunmasını sağlamayı, tam anlamıyla sergileyen katılımcılar faaliyetten çok memnun olarak ayrıldılar. Eğlenceli ve zevkli etkinliklerin yer aldığı bu projeye katkılarını esirgemeyen herkese tüm proje katılımcıları ve öğretmenlerimiz adına teşekkür ederim. Bu projede hedeflenen, engelli-engelsiz bireylerin sosyal uyumları güçlenecek, yaşam standartları gelişecek, engeli bireylerin toplumdan uzaklaşmalarına izin verilmeden toplumun merkezinde, hayatla iç içe olmalarını sağlamak. Engelli ve engelsiz bireylerin birlikte spor yapması ve birlikte zaman geçirmesini sağlamak. Projemiz 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı sonuna kadar iki haftada bir devam edecek" dedi.

Aşmak İçin Hareket Projesi ile ilgili açıklama yapan Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı "Öncelikle engelli ve engelsiz öğrencilerimizi bir araya getirerek birlikte spor yapmalarının sağlanması açısından bu etkinliğin önemli çok olduğunu düşünüyorum. Böyle anlamlı bir projeyi yürüten Balıkesir Valimiz Ersin Yazıcı’ya ve Türkiye Beyazay Derneği yetkililerini teşekkür ediyorum. “Aşmak için Hareket” projesi Sayın Cumhurbaşkanımızın destekleriyle yürütülen projedir. Bu projenin amacında engelli engelsiz bireylerin birlik ve beraberlik içinde kaynaşmalarını sağlayarak birlikte spor yapmaları sağlanacak olup bu eğitim öğretim yılının sonuna kadar proje etkinliklerimiz devam edecektir" dedi.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160