Ayvalık kooperatifleşiyor

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Ayvalık Belediyesi önderliğinde Genç İşi Kooperatif ile birlikte hayata geçirilmesi planlanan “Ayvalık Kooperatifleşiyor” projesinin ilk toplantısı geniş katılımla gerçekleştirildi.Ayvalık Belediyesi’ne...

Ayvalık kooperatifleşiyor

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Ayvalık Belediyesi önderliğinde Genç İşi Kooperatif ile birlikte hayata geçirilmesi planlanan “Ayvalık Kooperatifleşiyor” projesinin ilk toplantısı geniş katılımla gerçekleştirildi.

Ayvalık Belediyesi’ne ait Orhan Peker Sanat Galerisi’nde gerçekleşen toplantıda; ilçede dayanışmayı ve üreterek dönüştürmeyi amaçlayan kooperatif belediyeciliğinin ilk adımı atıldı. İlk toplantıya yüzü aşkın vatandaşın katıldığı gözlendi.

Toplantıda konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, proje ile ilgili örnekler verdi. Ayvalık’ta özellikle yaz aylarında kırsal mahallelerinde sıklıkla ekilen bamya örneğini veren Başkan Ergin, “Mesela bamyanın yapılan çalışmalarla değeri henüz tarladayken artacaktır. Artan bu değerle köylerde alternatif üretim alanlarına güç verecektir” dedi.

Başkan Mesut Ergin, semt pazarında bir pazarcı ile yaşadığı diyaloğu da aktararak, bir vatandaştan gelen markasız zeytinyağı satma talebine karşılık, markasız zeytinyağının hem Ayvalık zeytinyağının kalitesine gölge düşürdüğünü, hem de ekonomik olarak değer kaybettirdiğinin altını çizerek markalaşmanın önemini vurguladı.

Toplantı sonunda kooperatifleşmeye destek veren katılımcıların çalışmalarda gönüllü olarak yer alacaklarını belirtmeleri ise memnuniyetle karşılandı.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER