‘Balıkesir Kuvay-ı Milliyedir’

‘Balıkesir Kuvay-ı Milliyedir’

Canbey: Balıkesir kurtuluş savaşının kalelerindendir

AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey Milli Mücadelenin 100. Yılı dolayısıyla TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, “Balıkesir, Kuvayi Milliye meşalesinin yakıldığı, Anadolu topraklarının milli mücadele ile aydınlatıldığı yerdir” dedi.

100. YILDA BİR KEZ DAHA ANILDI

AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey TBMM Genel Kurulunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak fitilini ateşlediği Milli Mücadelenin 100. Yılı dolayısıyla Milli Mücadelenin temel unsuru Kuvayi Milliye ruhunu ve bu ruhun temsilcisi Balıkesir şehrini Gazi Mecliste bir kez daha anmak için söz aldı.

KUVAYI MİLLİYE ATEŞİNİN YAKILDIĞI YER

Milletvekili Canbey şöyle konuştu: “Kuvayi Milliye, vatan toprakları işgal edilmiş bir milletin yeniden dirilişinin adıdır. Balıkesir, Kuvayi Milliye meşalesinin yakıldığı, Anadolu topraklarının milli mücadele ile aydınlatıldığı yerdir. Balıkesir, Kuvayi Milliyedir. Balıkesir Yunan işgalinden kendi imkanlarıyla kurtulan tek ildir.

BALIKESİR KALEDİR

Alaca Mescid’te bir araya gelen 41 bayrak adamın “düşmanı geri döndürecek kuvvet namlunun ucundadır” sözleriyle ateşlenen beraberlik, Balıkesir’i Kurtuluş Savaşı’nın kalelerinden biri yapmıştır. Milli Mücadele ruhu ile hareket ederek vatan toprağını bizlere miras olarak bırakan şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyor, sözlerimi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sözüyle bitirmek istiyorum. ‘Haydi, Milli Mücadele ruhuyla el ele, gönül gönüle vererek Türkiye’yi daha ileri taşıyalım.”

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2019, 19:48
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160